Thursday, February 14, 2013

1st Birthday Planning Untuk Hana Humaira

Assallamualaikum.....

Kami plan nk buat birthday party untuk Hana...
sekali dengan majlis kenduri kesyukuran sempena kiteorang masuk rumah baru tu...

Pulak tu 2hb Mac 2013 ni jatuh ari Sabtu lak tu...
Memang da kene sangat dah kalau nak buat birthday party Hana.. :)

Momy Dedy tak nak fikir banyak nak tema apa...
amik yg senang & mudah je utk tema birthday Hana..

Mmg dari awal lagi aku dah plan nk buat tema Princess...
So, buat je la tema Princess ek..

Aku dah tak larat nak pk banyak dah..
dengan umah baru belom kemas, nk order itu, ini, nak buat itu, ini..
pening hoiiiiii!

So far, setakat semalam, aku baru je buat tempahan kek & cupcake... HAHA!
itu je yg aku pk kn dulu...
tapi kt JB ni payah beno nak carik org yg buat kek cecantek...
dah jumpa yang kenan, bakers nye pulak tak available utk date 2hb 3..
cari punye cari punye cariiiiiiii...
nasib baik laaa jumpaaa... heeeee :)
tapi jauh la sikit kat Taman Bukit Tiram sana..

tadi sempat la google jap utk princess birthday party ideas ni...


 CAKE :









CUPCAKE :










alahaiii...... comey nye cupcake ni..



GOODIES BAG :

mana la nak dapat paper bag pink ni......


yang ni jugakkkkkkk!! haishhhh!



DEKORASI :










eh, btw.... mana nak dapat belon ni ek??
aku mcm pernah nampak belon-belon gini... 
tapi tak ingat ade jual kat mana...
adoidoidoidoiiiii~~

kalau ikot kan, banyak lagi idea-idea yang ada kat google tu..
in shaa Allah, aku cuba la buat yang terbaik...

nak upah org buat semua ni, pk $$$ jer..
maklom laaa, duit dah banyak keluar renovate rumah tu... heeeee :)
maka nya, ber'diy' laaa yerkkk mana yang mampu.. :)





6 kepoh-kepoh:

Cik Puan Rara said...

ada $$$ sume boleh jalan.hehe

Azura said...

Nanti kalau dah jumpa org jual kek n deco semua tu, nak link ye.. hehe tq!

zulhilmi tempoyak said...

yipi2.... thanks mama... sweet sgt...

kata si comel hana.. :)

malynd_anggun said...

Mcm penah nmpk jugak elle belon pwincess tu.. Tp x pasan kt mne.. Heeeeeeee

LisaLisut said...

cuba cr kedai nama balloon buzz party center. xsure ade ke x kt JB. huhu

ni dh mcm nk plan utk wedding dh mcm dlu2 haha

Mally said...

Hai kak Elle
Salam berkenalan, kalau nak barang party murah boleh cari kat D.I.Y kedai ini selalu ada dalam Jusco atau Tesco...
Barangnya murah dan pelbagai... I pun cari kat sana je utk birthday anak sy....