Thursday, January 17, 2013

Home Progress : Grill

Hyeeee~

Alhamdulilah, tak lama lagi kiteorang da bole duduk rumah yg dibeli tu.. Yeayyy!
CF da dpt, Api da masuk.. Yang tak masuk lagi air je..
Kalau tak, sabtu lepas da siap pasang air.. Tapiiiii.. Ade incident yang tak diingini, makanya, tertangguh la.. Hmmm

So, here we go.........

Semua design grill rumah ni, asben yang pilih..
Dia pegi kedai grill tu pn tak cakap kat aku..
Nasib baik lawa! Kalau tak, mahu muncing aku sedepa.. Heeee :D

So far, we all sangat puas hati ngan kerja orang grill ni.. Sangat kemassss!!
Aku tak ingat ape name company ni..
Tapi company ni penah masuk tv3.. Kekekeke..
Company based in Gelang Patah, Johor..


Kos keseluruhan buat grill ni lebih kurang RM 2.1k..

:)



tingkap di Hall.. very the kecik.. tak tahu la 
nk buat curtain desgn cmne.. huhu



*LIKE* 
husband really know my taste... heeee :)
serius jatuh cinta ngan design grill unuk pintu ni..



tingkap & pintu dapo..
cam pelik kan bile grill kat dalam,
pintu papan di luar... jadik cm tu sbb ape tah cine grill tu
ckp aritu.. mmg tak ley nk buat grill kt luar, kalau nk buat kt
luar gak, ointu papan tu kene tanggalkan balik, pastu 
pasangkan semula kt belah dalam..
ahhh! tak kose makkkk!!


tingkap bilik..... 
pon pening gak nk pilih design curtain camne...



tingkap bilik... 
see, kemas kannn... aku sukeee!



10 kepoh-kepoh:

~ NANA ~ said...

door grille tu cantik & unik...blh tiru ni...hihihi

btw rasanya kalau french window camtu lawa buat blind curtain :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

lawa nya... takpe, umah awak special ada grill dalm rumah.

Fainie said...

ni mmg design nk bg chance hana praktis memanjat ni..huhuu

elle's laaa~ said...

nana : hehehe, kt area rumah i ni, so far, xde lg grill yg same pattern cm rumah i.. hikkkk... klu kak nana nk tiru, sila la silaaa.. :))

mrs yana : kite rase, fasa kiteorang ni mmg kene wat grill kat dlm umah kot.. lebih selamat katanyaaa.. hehehe

faini : hahahaha.... tau takpeeee... abes la ank dara sorang tu.. abes la jugak momy dia nnti... heee :)

CikNaa said...

best nye nak duduk umah sendiri dah.. kite ni ntah bila la gamak nye..

elle's laaa~ said...

Cik naa : insyaallah... One day.. ;) sabar ye :)

farhana riduan said...

not bad grill tu
putih semestinya i pon suke :)
comey2...
i tgh saving untuk pindah tahun depn.. huhu

erna said...

1st time singgah dan mengomen di sini. salam kenal ye..

door grill sgt comel! sukaaaaa

cikpingu said...

gril yg simple pun dh cantek..hihi..

Wan Afzan said...

sangat cantikkk gril pintu tu .. memang skrg byk design moden..