Tuesday, February 26, 2013

Hari Pertama Sebagai Surirumah Sepenuh Masa

Assalam & Hai...

Heeee :) I da selamat resign from my job since last Tuesday!
Actually I nk resign since last year lagi.. Tapi entah la ek, masa tu mcm
sayang lak kalau I benti keje..
Tapi memandangkan I kesian ngan Hana Humaira, so....
I decided to quit from my job and be a fulltime housewife..

Husband tak kesa I benti keje.. Dia pon kalau bole mmg nak I duduk rumah
jaga Hana, jaga makan minom dia..
Mana tak nya, almost 1 year I tak masakkan untuk dia..
Basuh kan baju dia.. Sebab kiteorang ulang alik Pasir Gudang - skudai seminggu
Then Pontian-Skudai seminggu.. Mak I and InLaws gilir-gilir jaga Hana..
Memang takkan sempat la nak duduk rumah sewa kiteorang tu..

Then, bila our own house da fully complete, husband decided nak moving
as soon as possible.. Sebab dia dah betul-betul tak tahan berulang sana sini..
And thats why I amik keputusan nak berhenti keje.. Heeee :)

So far, untuk pengalaman hari pertama jadi fulltime housewife semalam,
penatttt hokayyy! Hahaha.. Dengan hana yang banyak sangat
lorat dia, asyik merengek je tak bagi momy dia wat keje lansung!
And now I know how tired being a housewife.. Huuuu ;)
But I enjoyed it sebab Hana ade depan mata I..
Apa dia buat, semua I nampak.. :)

Pada I la, bukan kerja mudah nak jadik housewife ni..
Buat masa ni, I mmg tak bole nak bahagi kan masa lagi..
Masuk harini, I tak sempat nak buatkan breakfirst utk husband..
Nasib baik dia memahami.. Hahaha.. Tapi I da janji dengan diri I,
start esok, I kene buatkan dia air panas and anything food for breakfirst..

Okay, Hana da start menangis.. Got to go!


14 kepoh-kepoh:

afiewithayie said...

seronok la dapat ngadap hana 24/7..mane tau lepas ni bley jadi bbysitter..hehe..take care sis..

elle's laaa~ said...

Alhamdulilah.... Hihihihi.. Mmg tu impian i klu dah ade anak.. Heee ;)

Allene said...

bestnya dapat jadi housewife....

Nuriel said...

wow! full time housewife! great decission! take care hanna k!
memangla..i yang tak housewife pun tak termasak utk laki i..hehehe...

malynd_anggun said...

best nye benti kijeee....nak duduk umh jage ank jugakkkk...huhuhu

LisaLisut said...

best gile.sobs.husband i tgh pening pk.dia kata if i quit siapa nk byr hutang2 i.lol.xkan semua dia nk byr. i ckp u la byr kan.tp yg pnting kereta kene ada. sng i nk kesana kesini.which is dia kata hek u.kne jual la.spe nk byrkan kete u if u xkeje.bengkok la i kne byr semua.sigh.if only his salary 10k per month.haha.

tp mmg pnt pn elle.wpn i skip2 dtg keje n jaga anak kemas rumah seharian rs mcm bapak letih.ok lg keje n balik amik ank kt nursery.tp xpuas sgt la kan xdpt jaga anak sndri.sobs.sbr jela for now..

malynd_anggun said...

umah u kat ne elle? lupe nak tanye

cha said...

bestnya jd surirumah. pdhal jd housewife sebenarnya lg penat kan dr keje. tp keje ni penat dia penat otak dgn stress sbb arahan itu ini bla bla kan.

btw salam kenal :)

elle's laaa~ said...

Lisa : hahahahaha... Takpe lisa.. Sabar.. I ni pn sbb da x tahan sgt ulg alik sne sni.. Bengkok bdn oiii.. Lgpn sian hana kejap pass sne, kejap pass sini.. Ngan mak nye sendiri dpt jupe mlm je.. Tu pn klu i balik uma mak i tiap ari.. Klu x balik, makanya, jupe 2 ari sekali la jwb nye.. Huhu

elle's laaa~ said...

Malynd. : uma i kt pulai indah.. Meh dtg meh..

~ NANA ~ said...

alhamdulillah dh jadi surirumah...i pulak baru merasa jadi fulltime housewife 3 minggu...now dh stat kerja balik...i xtau la knp i rasa boring duk rumah...hihi

elle's laaa~ said...

Nana : hahahaha... Sbb kte da biasa keje kan.. Bile dok uma je, tu yg jdik boring tu.. Mak i ade gak ckp tu nti da bosan dok uma, msti crik keje tu, org da biasa keje ni lain klu dok rumah je.. Hahaha..

Mrs Kamilah said...

Bagi saya, tak sempat pun boring duduk rumah. Kan best jadi surirumah, hari-hari cuti (means tak perlu gi kerja) :)

MyBabyLane said...

Salam perkenalan! ;)

Bestkan jadi suri rumah! :D Byk masa dpt diluangkan bersama si kecil.. dpt tgk pembesaran dia..

Anyway, jemputlah ke blog http://mybabylane.blogspot.com untuk baju kanak-kanak jenama Gymboree! :) Stock baru sampai dari US minggu ini.