Friday, July 27, 2012

Hana ikot Mom gi work laa..

Assalammualaikum.....


Alhamdulilah.... Diam tak diam dah seminggu kite puasa kan.. Dalam seminggu ni jugak la aku n Khai penat berulang alik dari Pontian ke JB.. Kau keluar la awal mane.. Tetep sampai lambat ke JB..
Nak wat camno... Hana Humaira mak aku tak dapat jaga bulan puasa ni.. Dis niaga bazar kan, takkan aku nak suruh dia jaga jugak.. Ade kunk tak siap segala kuih muih dia tu..
So, bagi la mak Khai jaga sementra bulan pose ni.. Nanti lepas raya aku dah antar Hana Humaira kat makcik aku pulak.. Tak larat dah nak berulang sana sini.. Penat hoiiii! Nasib baik la ade makcik dekat Skudai.. Dekat pulak tu umah nye ngan office Khai.. Ape-ape Khai boleh balik jenguk kejap..

Eh, panjang pulak mukadimah.. Haha

Btw, arini aku angkot HH naik office aku sekali.. Semalam petang mesej boss " encik, esok bole tak sy bawa anak saya naik office.. Ank sy xde org jaga esk.. Kalau encik x benarkn x mengapa.. " lepas dah bagi mesej kat boss, dup dap dup dap jantung aku nk tunggu dia reply.. Ye lah, takot dia tal bagi pulak aku nk bawak HH naik office.. Lama jugak aku tunggu dia reply..
Nak dekat buka puasa baru dia reply " ok, sy benarkan.. Tp esok awak naik smpai pukul 1 je.. Lepas pukul 1, x payah naik.. Sy bg halfday.. "
Alhamdulilahhhh... Terima kasih boss! Ye, boss aku sangat memahami.. Sebab tu aku sayang nak carik keje lain.. Tahun ni je aku dah amik cuti banyak gila! Tapi boss aku lek lek jer.. Hihihi...

HH tengah tidur tu.. Tadi dah penat main ngan officemate aku.. Gelak sakan dia.. Suke la tu dapat ikot mama dia gi keje.. Hehehe





Ni masa baru samapi Office.. Hamboii ko nak.... bukan main suke lagi eaaa!





Saya nak tido la Mom.. Angan kacau aye agi.... ;)






Heeee ;) alhamdulilah... Aku terima lasih sangat kt boss aku.. Walaupun dia lelaki, tapi dia sangat memahami ibu bekerjaya mcm aku ni.. Boss aku c pernah berkira ngan staff dia..

Boss, semoga boss dirahmati allah, bertambah-tambah rezeki dan semoga allah membalas jasa baik boss utk kami semua!


2 kepoh-kepoh:

LisaLisut said...

heaven! kalau la hari2 bole bwk kannn.hahaha. we shud be grateful dpt bos yg baik dan best kan. kalau bos i,dr zmn anak dara i keje dgn dia,sms je mc(mmg xpenah tnjuk mc unless br2 ni tnjuk mc maternity),cuti checkup ke apa dia bg cmtu je xyah apply bagai.kakaka. kalau la ade anak nt i ckp nk work from home je n msk ofis seminggu skali mmg heaven lah (berangan dlu hahaha)

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,baiknye bos....