Thursday, December 8, 2011

Honeymoon lagi???


As-Salam....


alhamdulilah, masih diberi kesempatan utk menulis di ruangan ini walopon
aku kejap ade kejap takde lansung update... takpe, walopon aku tak selalu
update belog, tapi aku selalu bukak belog korg.. hehe ;D

alhamdulilah jugak, arini da masuk minggu kehamilan yang ke 25..
baby semakin aktif bergerak dan menendang... sukeee sangat - sangat!
cume mak dia je ni hah tak ok sangat.. mase check up 01.12.2011 aritu,
aku suspected Anemia.. darah terlalu rendah.. ya allah... sedih aku mase tu..
nasib ade husband yg selalu bg support.. start aritu jugak, aku da rajin makan
segala ubatan n segala sayuran.. :)

so, takmo la pk cite sedih ni... nanti aku nanges cmne.. hehe

semalam, aku ade beli satu groupon voucher ni.. actually, aku da bape ari jugak
la aku sekodeng groupon ni.. cume mase sekodeng tu gaji blom masok, so malas
nk beli kannn.. pastu ari-ari dok cita kt asben pasal bende ni.. dia pon mcm
tertarik.. tapi nk wat cmne, gaji dia pon da tggl ciput aje.. mane tak nye, lepas dpt gaji
aritu kiteorg pi travel KL.. habesssss duit gaji dia wat soping! heeee ...

tapi gaji aku ade lagi.. pk pk balik, takpe la, beli je la groupon tu.. buat honeymoon
cum celebrate belated birthday asben aku bagus jugak kan.. heeee :P

so, bile dah terrrrrnampak gruopon ni, lekas lekas check balance gaji aku.. hehe
alhamdulilah, masih mampu lagi nk survive life smpai gaji akhir bulan ni..


berbaloi tak u olls rase??




kat situ dia ade offer 3 pakej.. antara nye :

  • Package A: For RM150, you get a 2D1N stay for 2 (RM580 published rack rate)
  • Package B: For RM170, you get a 2D1N stay for 2 + buffet breakfast (RM628 published rack rate)
  • Package C: For RM308, you get a 3D2N stay for 2 + daily buffet breakfast (RM1,256 published rack rate)

so, pum pang pum pang ngan asben nk amik pakej mane, dia ckp kite amik
pakej C tu je laa.. best sikit dapat tido lame kt sane.. cehhhh!

then da settle pilih tu ini, time utk buat payment pulak...
aku gune cimbclicks aje.. nk gune kreditkad, ade pulak kiteorg kreditkad.. :P

bile dah settle payment, maka dapat lah aku groupon voucher ituuu..

yeahhh! ni lah dia hasil keterbangan duit gaji aku utk bln ni.. hihi

kiteorang plan nk pegi akhir bulan ni memandangkan kalau aku nk pegi
next year, peyot aku maybe da mengembang kalah sekarang ni..
lagipon wat mase ni aku masih selesa duduk dalam kereta lama - lama,
jalan pun takde la mengah - mengah sangat..
tapiiii.. takut cuace je tak mengizinkan.. maklom la, kan tengah musim hujan
searang ni.. pulak tu kiteorang ni pegi becuti tepi pantai kate nye... huuuu!

ok, mood tak sabar nak pergi dah datang! byeeee...


#oh yea, nnti kt sane aku ade plan lain jugak ngan pihak hotel utk asben aku.. dia tak tau tu.. aku plan
senyap-senyap je ni.. alaah, takpe bagitau dlm ni, dia bukan bace pon belog buruk aku ni.. haha!

9 kepoh-kepoh:

Hunny Kitty said...

legend cherating best!!!!

elle's laaa~ said...

sure ke honey?? risau gak tkot x best.. heee :) u penah pegi ea...

erin moshimoshi said...

wow best la .. erin nak la g ...

erin moshimoshi said...

blh bg link x ?

LisaLisut said...

berbaloi.awww babymoon!like! :)

~ NANA ~ said...

cherating dgn umah i x sampai 10min...hihi

elle's laaa~ said...

erin : alamak dearrr.. baru bukak komen arini... sooooorrrryyy :( da expired la dear voucher tu.. :(


lisa : haaaaaa,, tau takpe.. haha :)


nana : really??? yess.. nk contact number bole?? nnti kalo x tau nk p mkn ktne, bole call akk.. hehe :P

Lieya said...

Wahhhh dah preggy rupenye adik sorang ni... alhamdulillahhh... tahniah yeee.... jaga diri and baby baik2...

iedchan said...

hehe wah saya suka jgk beli groupon ni..tapi yg tuk holiday tak penahbeli lgk..heheh..wah2 besh la korang honeymun lgk kan...:P