Friday, December 9, 2011

Berbaloi - Baloiii


As-Salam

haiiiiii......selamat hari jumaat.. yesssss! esok cuti. tapi cuti pn mcm
tak cuti kot esok. sbb nk kene kemas umah sewa bujang husband sebelum
kiteorg kawen aritu.. haiya! kawen da 6 bulan, tpi asben belom bilang
same tuan umah sewa bujang dia nk keluar umah..


semalam petang lepas balik keje, tak tau nk ke mane.. biase nye memg
ke pasar Kip Mart Tampoi laa, beli barang masak.. tapi memandangkan
semalam mood laki bini ni takde nk masak masak, we planned makan luar je laa..
hihi ;p

tapi, sebelum tu aku memg ingat semalam ari JCard kt Jusco Tebrau..
ape lagi, terus ajak asben ke sane.. gasak la jalan jem ke tak nk ke Jusco tu..
tapi aku tengok, jalan clearr je.. maybe sbb time tu baru pukul 5.15pm kott..
org belom ramai lagi yang keluo opis gak nye..

sampai sampai Jusco, laki bini ni pelik... yang asben tanye ;-
# ehh yunk.. betul ke arini JCard? asal lengang sunyi sepi je?

* betol la cuk.. kite ade msg dia ni.. sambil bukak msg kt enpon#

hmmm, aku pon pelik jugak, kenape lengang je Jusco ni.. kate ade JCard..
ahhh, itu tak menjadi masalah.. sebab senang laki aku nk carik park nnti..
hehe, pusing 2 kali, terus dapat park.. alhamdulilah.. ^_^

nk dekat 3 jam jugak dok dalam Jusco tu.. asben shoping kan main lagi..
seluo keje baru la, baju keje baru la, semua nk baru..
aku je yang takde mood nak shoping.. pk nk shoping barang baby je!
hahaha !

dah selesai shoping barang asben, aku ajak dia pi tingkat atas.. hehe!
asben ok je.. dia memg da standby duit utk barang baby.. oh, terharu aku..

dapat la beli bedding set, ngan baju 5pasang..
aku nk beli bedak, wipes tu semua, rase macam.... nanti la dulu..
eh, bole gitu...

beli ni je dulu.. sbb aku pening takde checklist *_*


dah lepas sesi perabes kan duit, maka keluar lah laki bini ni dari Jusco nk
pegi port mencekik.. dah alang alang dekat Tebrau ni, aku rase mcm nk makan
seafood kt Pantai Senibong tuu..

maka dah selesai mencekik, tetibe jeeeee aku rase macam naaaaakkk sangat
makan buah rambutan.. hamek kawww!
laki aku dah pening dah mane nk carik rambutan malam gini..
tapi aku tahu kt mane ade jual.. hehehehe :P

ajak la asben aku yg dah ngantok tu ke Larkin.. kt tepi jalan memg ade bukak
gerai jual buah-buahan sampai larut malam.. suke aku!


ahhhh! sodap nyoooo!!

asben aku tak makan rambutan.. pelik kan dia.. hehhe ;)
aku beli 2kilo.. tepanjat asben dengo aku beli 2kilo.. dia tanye sape
nak makan banyak banyak tu..
asben, awak kene tahu, bini awak ni hantu rambutan!

semalam aku da makan sekilo, arini aku bawak pi opis lagi sekilo,
ok... da abes pn aku mencekik sensorang :P


#malam ni nk mintak asben beli kan lambutan lagi.. heeee :D

2 kepoh-kepoh:

Hunny Kitty said...

tak pelik la..sbb ai pun tak makan rambutan....walaupon depan rumah ada pokok rambutan

aTy _faRed~ said...

bedding set tu menarik..harge berape ke..:) saye waktu j-card paling suker beli comforter set..:)