Wednesday, May 18, 2011

hehehe... yang didamkan sudah ku temui ..

As- Salam..


emm, tak tahu nk update pasal pe dulu.. alhamdulilah, sbb bnyak wedding
progress yg da settle... last weekend aku tak balik Pasir Gudang,
so meronggeng la ngan Khai pi jalan 1 JB ni.. almaklom laa, kunk pasni
mak dah warn tak bagi keluar berdua-duaan 1month sebelum di ijab qabul kan..

sebenarnye aku nak update pasal kad kawen aku, tapiiiii.... mcm malas la pulak..
sape yg dah terbace post aku kat group BBF tu, tahu la kan amukan aku.. muahaha!
sape k tahu vendor nye, silelah PM aku kat pesbuk.. heheheh....

alhamdulilah, HIV test da lepas dan di sahkan Negatif ok... hehe..
aku pi buat ari isnin ritu.. tu pon buat kat kampung Khai di Pontian..
x payah susah- susah call nk buat appoinment.. dtg je trus haa! senang..
org pon x ramai... selesa je... cube wat kat KK area JB ni, mak haaiiii orang..
mesti penuh punye..... so pasni tggal nk pi inteview PAD je.. teehee :)

semalam Wesak Day, so kai berdua cuti... ape lagi, amek kesempatan la
berdating lagi.. hehe, ampun makkk !

semalam, keluar pukul 12.30pm then lunch kat kulai, terus pacak ke Aitam..
Khai nak carik bunga-bungaan untuk hantaran dia yang separuh settle tu...
bile dah sampai aitam, masuk kedai sane sini, semua nye tak bekenan
di hati dia.. haiyaaa..... tinngi btul taste ko eh yunk nk bunge yg cantek2 je ..

bile dah smpai aitam tak beli pape brg, rase mcm membazir plak ngabes kan
duot touch n go.. pastu tak beli pape... so, kami teruskan pejalanan kami ke Melaka!
gerak pukul 2.30pm, smpai melaka pukul 3.30pm... mak haiiii, laju beno khai bawak!
aku tak sado lansung, sbb aku tukang membute di sebelah.. miahahaha!!

so di melaka ;

1. Mahkota Parade
ade jumpe kasut reception yg menusuk kalbu, tapiiiiii..... kat JB pon ade jugak
kedai kasut tuu.. hehe.. so, berakhir dengan pembelian Famous Amos!
aku kalo gi melake, memg tak sah kalo tak beli Famos Amos.. maklom laa,
peberet aku neh .. kat JB mne ade kiosk dia.. hehe

2.Dataran Pahlawan
pon tak jumpe kasut yg aku nak! last- last, masuk ROXY, ngabes kan duit!
bukan aku yang ngabes kan duit, tapi DIA tu haaa.... jeles!!! dia dah dapat
baju ghaye dia... hmmm, org gi mlake nk carik brg kawen, dia sebuk carik
bende lain.. heheheh... so, bile dah tak jumpe kasut yang diidamkan, aku
pum mule la takde mood.. ajak balik JB.. untung ade org yg pandai Pujuk
ajak pi shoping lak kat Jusco Melaka.. hahaha

3. Jusco Melaka
samapi- sampai je, perut lapo pulak, terus menyantap kat KFC..
pastu Khai tanye, nk beli pape tak.. aku pon ngan pantas nye tarik tgn dia
masuk butik VOIR.. hehe, dapat la seluar keje baru... dan- dan ngah
tengok- tengok baju kat situ, si dia dtg bawak Kasut yangg sangattttttt
cun, aku terus jatuh cinta kat kasut tu.. terus beli ko!!! x mahal pun, masih
mampu milik ... tak sampai ratus- ratus kasut tuu ... hati gumbira bile hajat
dah tercapai.. hehehe... pusing- pusing satu Jusco tuu, then, 6.45pm terus gerak
alik JB semula...

sampai kat Hiway, ujan lebat! aku pon sedap laaa melelap kan mate.. hihi
syian Khai kene drive... hehe, abes aku nk drive dia tak bagi.. dia suh aku tido jer..

tahu- tahu kol 8.08pm, dah sampai Pontian.. mak hoiiiii, ko speed ehh yunk!!
pastu tanak ngaku .. eeee, cepuk kunk!

gi pontian sbb nk teruskan pencarian bunga hantaran Khai... kalo korang nk tahu
kat Pontian pon ade kedai barang & aksesori perkahwinan.. name kedai tu,
Iza Wedding & Aksesori tak silap aku.. rase nye, kedai tu baru lagi kot..
tapi harga, memg tak leh banding ngan kat aitam laaa....

beli bunga- bungaan campo ngan bakul 3 bijik, nk dekat 200++ .. hmmmm...
tapi takpe la, asal kan Khai happy dapat jumpe bunga idaman dia...

pastu kul 10pm, terus balik skudai..
dah smpai rumah, mandi2 aku terus tido! lansung tak mesej Khai
tanye dia dah selamat smpai umah dia ke belum.. miahahaha!!

ehh... asal mcm panajng gile entry aku arini.. hahaha... sorry ehh,
balas dendam sbb dah lame tak berupdate.. teehee :)

ok. bai.

7 kepoh-kepoh:

malynd_anggun said...

best2..
dapat tau pekembangan terbaru anda elle! tahniah sbb berjaya hupdate..heheh..
eh, u kawwen kt pasir gudang ek? kt ane?

elle's laaa~ said...

malynd , lupe nk reply mail u bout contact no. De Casa.. nnti kitereply mail u ehh.. hehe
kite kawen kat Taman Bukit Dahlia.. nnti kite bagi kad... :)

~ NANA ~ said...

wahhh skali update berlambak2...hihihihi...btw tnggl lbh kurang sebulan kn? gud luck okeyyy

fainie_riz said...

mak ai jauh nye berjalan..smpi ke melaka..

zimie said...

errk bia betik ella kat jb takde famous amos eh?napa i taktau.ekeke sedap kan FA.baru jumaat lepas pekena choc chip dengan pecan.hehe

btw goodluck on your big day.eceh.

iedayah said...

wa..byk gk da settle ea dear..da blh proceed ke nxt stp da ni..huhuhu..sonok nye jln2..=)

KISaHKASiH said...

juz drop by..mmg tcari2 b2b jhr..

FA dh ad kt jb taw...kt senai epot yg br renovate tu...

nway heppy wedding day~