Tuesday, April 26, 2011

Alhamdulilah... Satu Urusan Selesai Sudah ...


As- Salam ...


Selamat Hari Selasa buat semua warga pembaca..

Untuk aktiviti minggu lepas, kami berdua memilih untuk menghadiri
kursus pra- perkahwinan anjuran sebuah institusi kekeluargaan islam
bertarikh 23 & 24 April 2011, sabtu dan ahad , bertempat di T.S Hotel Pasir Gudang.

Alhamdulilah, kami telah menghadiri dengan jaya nya!! hehe..

hari sabtu start pukul 8am sampai la ke pukul 5.45pm ..
hari first best !!! sangat best ... penceramah dia semua ade sense of humor ..
memg buat aku tak ngantok laaa...

untuk hari ahad pulak... start pukul 8am sampai la pukul 1.30pm ..
awal kan abes??? hehe.. adek ku jeles sbb mase dia pegi, dia abes pukul 6pm ok!
hari kedua sangat membosankan aku!! penceramah nye semua tak best !
yang best Tok Kadi Pejabat Agama Johor... pasal prosedur perkahwinan..

time ni la syiokkk !! tunang aku kene ngan Tok Kadi tuu .. hahaha!!

ape pun, alhamdulilah la, selesai sudah satu urusan ini ...
memule ingat mcm "alahai, leceh nya nk kawen ni, nk kene gi itu, g ini"
tapi bile dah datang, dah dengar ceramah dia... wahhh, rase mcm tak cukup
pulak kursus 2 hari .. and, kalo nak buat seminggu pun aku setuju!!
cehh, mentang- mentang dah lepas kursus .. haha

but, like seriously!! bile dah pergi kursus kahwin ni, baaaanyaaaaakkkk
sangat ilmu pengetahuan alam perkahwinan yang korang akan dapat..
betul tak b2b and ex- b2b yang dah pegi????

dannnnn.. membuat kan aku merasa insaf dengan diri ini ...

insyaallah, aku akan cuba berubah perlahan- lahan..
insyaallah... aminnn.....



yaaahhh... tu diaaa.... sijil ku .. ehehe..

oh ya, harini khai dah pergi beli Borang Nikah dan Borang HIV ..
arini jugek dia pergi buat HIV test ... aku???? next week baru pegi
HIV Test & interview PAD .. harini tak dapat cotiii!

Khai sudah terima keputusan HIV test nye....
dan jawapan nya >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

NON- REACTIVE


Alhamdulilah ......

ok. bai . see u next !

10 kepoh-kepoh:

~ NANA ~ said...

i dulu suka giler pegi kursus kawen sb penceramah tu ske buat lawak...hihihihi

e k i n ♥ y u s r i said...

sy dah g jugak...
dr tahun lepas lg...
excited...hehehehe

♥ Kasut Pink ♥ said...

uiks elle, sijil siap ade gambo. sijil tunang akak yg pegang akak ckp takut nnt die g kawen ngan org lain...haha

lovelyadibah said...

yay!!dh pg kursus kawin~~~

dan yay!!bf xreactive dgn HIV:P hehe

fainie_riz said...

ha kan best..rasa kejap jek 2 hari tu kan.pastu ht asik berbunga2 jek masa kursus..ke i sorg jek yg rasa? hahahha

Miss Tatie said...

eh lain la sijil u.... ade gambar.. mine takde gambar... bestkan pegi kursus kahwin.. nak2 kalo penceramah tu pandai buat lawak.. i da pegi 2x.. now ngah cari time tuk kali ketiga. lagi banyak kita pegi lagi banyak ilmu kita dapat.. kan?

LisaLisut said...

sijil i pn takde gmbr.huhuhuhuhu

Ms and Mr Red Ribbon said...

my sijil pon xde gambar!!! uhuhuhu...
mmg best pegi kursus kahwin, evento for me bukan wajib pegi kursus, tapi nak pegi juga :)

elle's laaa~ said...

hehehe.. kenape u all punye sijil takde gambar ehh???? mase u all register kursus tu, organizer u all takde mintak gambar eh.... hmmmm...
best kan pi kursus kawen .. kite pon rase mcm nk amik lagi sekali je .. tiap2 bulan pegi pun takpe ... :)

zimie said...

hamboi excited nye die.hihi! betul tu nape ella punye ade pic.best gilerrr.i punya tkde pun.i pergi 2 tahun yang lepas.*giler awal* haha