Wednesday, March 2, 2011

Baju Nikah Sudah Hantar Ke Tailor !

As-Salam....


selamat tengahhari u all...
arini malas nk kuar lunch .. ikat perot sbb dah hanto
baju nikah ke tailor... erkkk*

Hari Isnin petang tuu, aku n tunang ke JB town
nak hanto baju nikah... tunang aku punye baju,
kami hanto kat Plaza Kotaraya.... butik koooo!!

while me.... ingat nak hanto ke De Casa Couture
yang kat Plaza Seni tuu, but... mase kiteorang pegi tuu,
butik dia tutp la pulak.. dua-dua butik dia tutup...
meke celebrate kott.. mane tak nye, mase Wedding
Exhibiton tuuu dapat award BEST DRESS...
cusromer pon paling ramai dapat cabutan betuah..
hummm, sah-sah le meke p celebrate kan...
hehe! mandai je aku ni...

so, aku punye tak jadik hanto ptg tu, kami decide
hanto kain aku ari selasa pulak .. ok....



suke masuk Butik Sabree Classic ni..
bersih jeeee..
susun atur pon kemas sangat !!
baju-baju dia jgn ckp la kan...
jahitan yang sgt-sgt kemas!








taraaaa!!!
tunang diukur dan kene ukur..

yang kain kale putih tuu, tu laa kain encik tunang aku...
abg azman tuu tengok jenis kain, terus dia lipat..
alahaiiiii, kemas sungguh keje dia...

design utk baju melayu lelaki, aku tak kesah...
ikot tunang laaa nk wat design ape sekali pon..
yang penting, baju tuu msti nampak mcm
baju melayu lelaki... bukan tetibe jadik kot ke,
tshirt ke... tak nak mcm tuuu ... heh!!

so, semalam petang aku dah hanto kain baju nikah aku
ke De Casa Couture... aku wat design kurung moden
biase je mekk.. tak meletop de vass ponn...
yang penting bile aku pakai nnti, Sopan, AYU, cantikkk...
hak hak hak !

kos utk baju melayu lelaki berfesyen : RM ???.00 (hehe)
kos utk baju kurung moden p'puan : RM ???.00 (hehe)

yang penting,baju aku tak de laa sampai jejak ribuan ringgit..
aii tak mampu la u nk tempah kat designer.. lain laa
kalo dorang nak sponse i.. hak hak hak!


maaf : tuto diy bunge telo aii belom dpt upload lagi.. sbb aii
buat dalam vlog.. :)

16 kepoh-kepoh:

K.I.N.A said...

hehe..sama la kite..xsampai ribuan pun..;)

jooleata said...

hihi.. elle.. wahh.. da antaa.. sukaa~

"cikkin" said...

yeayy..menunggu dgn sabar..=)

baju nikah kite pon biase2 saje..=)

elle's laaa~ said...

kina : hehe.. jimat ... lagipun sedar diri, yang kite memg tak mampu .. haha

jazz : dah anto dah jazz... tanak la anto lambat-lambat.. kunk nnti pening nak pusing-pusing duit. haha

cikkin: bagusssss... heeee :)

lovelyadibah said...

mmg upah suma nyer cecah 3 digit eyh??okeyh kena take note nie..

Azura said...

Nak tanya, kat JB ni mmg De Casa Couture ke yg jahit baju lawa? Nak tny kos nye...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

saye pun nak tanye kos. ehehe.

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaiku ella.

wahh! bestnya dah hantar kain ke tailor ek? it's ok dear kalau bukan hantar kat designer pun janji jahitan kemas, sedap di pakai dah puas hati sangat-sangat la tu.

~ NANA ~ said...

yeayyy dah hantar! hehehe...nnti da siap show off la sket :P

mizzunderstood said...

sabree classic mmg best jahitan die.kemas sgt.my fiance punye baju nikah pun wat kt situ.and my dad mmg pelanggan setia die.sume baju melayu,kemeja,seluar & baju batik anta kt situ or cwgn die kt kg melayu.i pun suke!!!sgt2 kemas.. =)

samela kite...xmampu nak upah designer riban2.yg penting kite cantik sudah!hehehe =)

elle's laaa~ said...

dibah : a'ah dibah .. memg kos tiga digit je... haha.. kalo nk tambah batu pon masih lagi tiga dih=git.. hehe

azura : hummm.. kalo u tanak De Casa, u blh try tanye Nasreq.. dia fashion designer JB .. tapi tak tahu la kos dia berape..

oshinz : emmmm .. nak tahu kos ehh.. malu lah nak cakap ... hahaha

syiera : waalaikummusalam syiera...

betul tu syiera.. harap nye, baju nikah i tu nnti dia wat cantek2 laaa.. and kemas.. heee :)
baru lah blh recomend kat org kan kalo dia wat kemas je...

nana : insyaallah ... kalo tak dapat nak show off bnyak, i show off sikit2 pon takpe kan.. heee :)

elle's laaa~ said...

mizz : laaaa, yeke... hehe... tunang kite baru 1st time hanto baju kat situ.. sblm ni dia wat baju melayu kat kampung je.. ahaha... nk nikah ni, kite soh dia anto kat sabree.. sbb tgok jahitan dia mcm kemas je... hehe.. lagipon bkn selalu anto kat butik.. ahahaa!

Miss Tatie said...

bestnye da anta.. kite still pening pasal baju -_-'

farahfatihah said...

wahhh sudah antar baju incik tunang...weeeee t bila dah hantar baju sendiri sure xsabo nat tunggu siap kan

~Nora Bambam~ said...

ehe. just nk kate Sabree Classic milik ayah saya :) hopefully anda puas haty ye dgn service kami. jgn serik tuk tempah baju lg di Sabree Classic :))

Noor Lieza said...

Dlm brp ye uph bj mlyu kat cni..