Monday, February 28, 2011

Kad Kahwin & OP

As-Salam....




semalam adalah hari cabutan bertuah bagi pengunjung
dan pelanggan yang dah bayo booking RM 500 ke atas
diatas tempahan pelamin bagi setiap vendor...

so, aku pon x tekecuali la kan.. mane tahu, kot2 ade rezeki nk
dapat hadiah2 yang dia bagi.. tapi non hado nyo! no. tak naik
pulak.. heeeee :)

semalam, aku ngan tunang sampai angsana dlm pkul 8 lbh ..
ok! ramai sgt manusia... nk tggu cabutan, memg bejembot
la kan... upsssss ! heh...

sementare tggu announce cabutan tu, tunang ajak p tengok
OP .. ok lah, aku layankan je lah.. lagipon dia memg tengah
takde OP lagi utk majlis tandang nnti.. pusing punye pusing,
cume ade brape je booth OP .. tapi tunang ajak singgah
booth Hafeez Arshad.... belek-belek album picc dia..
ok! sangat cantek!!! dlm hati ; hmmm, ni kompom riban-riban
niehh... mase tuu, tunang je yg dengo explaination
dari bro hafeez tuu.. aku tak masuk campo lah ....
dah dengar explaination dari bro hafeez, tunang pon
bisik-bisik kat aii ; mcm mne? ok tak?
aku nk je jawap; ehh, ikot u laaa.. kan duit u, majlis u...
i follow je... lagipon gambo dia cantek2! i like!!!! heh..

hehe ...

ok, kami decide sebulat suara ambil Hafeez Arshad as our
OP majlis bertandang nnti ...
and sgt tekejottt.......... he offer best price for my fiancee..
sbb ramai anak buah kat tempat keje fiancee, amek
Hafeez Arshad majlis kawen dorg.. tu sbb la bro hafeez
baik hati sgt bagi best price utk kiteorg .. thanks bro!!!

kalau korang nk tengok hasil kerja kaki tangan Hafeez Arshad
ni, korang boleh laa layari website mereka [klik] dan juge
fb adik bro hafeez [klik]

so, settle sudeh OP utk bertandang . alhamdulilah!!
OP aku..... nnti aku review ehh.... hehe!

next, nk settle kan kad kawen pulak...
kami sepakat membawa berkat tempah KAD KAWEN
same design bagi dua-dua belah pihak...
knp same design??? ntah laaa.... aku minat ngan kad
tu, tunang pon same... minat gile ngan kad tuu ..
so, ape salah nye kami wat same kan dari segi saiz,
warna, etc bla-bla........ hehehe..
TAPI BUKAN KAD 2 IN 1 ok.....

dan utk orang yang bertanggungjawab menjalankan
proses kad kawen kami adalah : Kaza Art Trading
aku x sure laaa dorg ade website ke tak ...
fb pon begitu... aku x sure wujud ke tak fb mereka...

next.............................


Top 3 finalis wajah Pencarian Gadis Melayu Johor.
kah kah kah!
PERASAAN SEMATE-MATE .

hehe, muke tunggu nasib bertuah tapi tak bertuah pon ..
sia-sia jaaa aku sampai kol 8 and stay kat sane pai kol 12 am!!
cettttt .... kalo ku tahu no. tak naik, baik aku membute heiii
je kat umah.......

and the next ............................



tak tahu nk taruk caption ape.

korang boleh perasan tak, tunang aii pakai baju beso
gedabak rupe bapak org ... haih.... dia ni tauu....
naseb la aku sayang ko yunk.......... kah kah kah!

overall, majlis penutupan Gala Seri Pesona Pengantin
amat membosan kan bagi kami berdua !!
SERIOUS ........ and, aku rase, event mlm tu sangat SEMAK!!


16 kepoh-kepoh:

~ NANA ~ said...

wah wah...byk da tu yg dh settle...hehe

lovelyadibah said...

wah!cantik la gmbr2 nyer..untung elle t:)heee~..

elle's laaa~ said...

nana : alhamdulilah... semoge dipermudahkan olehNya utk urusa-urusan yang ini dan lelain juge... heee :)

dibah : hehe.. cantek kan.... alhamdulilah, memg rezeki kami berdua mlm tadi dtg booth dorg... :)

malynd_anggun said...

elle, no sape naik??
i smlm smpi kul 9 je bertahan...
lame sgt nk tunggu cbtn tuh kn?
huhu...

anyway, i pun mcm nk booked hafeezarshad..
tp juz for videography....for nikah..hehehe..
quite ok harga dia... =)

elle's laaa~ said...

malynd : tak tahu sape pemenang nye.. ade yang bridal amek kan.. customer nye da balik.. tapi bnyak yang dapat dari bridal Flora Bridal House ngan De Casa Impiana.. ade la dm 3 4 org name dia naik, tapi org nye tak dtg ... rugi wooooo ... utk grand prize pulak, customer dari Sri Pinang Bridal... untung betol pengantin tuu .. dapat honeymoon free kat langkawi... heeee :)

malynd_anggun said...

3 4 org tuh yg name nek tp xdtg, ade x name i?
hahahah...
naseb xtunggu smpai abes....
tau da mmg xbertuah..hahah...

ouh...grand prize honeymoon langkawi ke?besh nye...kalo free sume pun besh..hahah

elle's laaa~ said...

hehehe.. i x tak tahu name u la malynd ... :) tapi yg penting nme org tu customer dari flora bridal house.... u amek bridal mne?

LisaLisut said...

wuwuwuwuw.OP bertandang dah settle.cngrats.

kalau tunang u suka pakai baju besar, tunang i suka baju kecik2 fit2.erkkk.lg tak bole blah.haha

elle's laaa~ said...

lisa : segale2 nye utk majlis bertandang, blh dikate kan da bnyak settle ... baik bridal, cards, OP, canopy, etc bla bla .... sume da bagi depo .. huuu, lega la tunang i mcm tuu..

errrkkk, i pulak x suke la tunang i pakai baju beso.. dia tuu da la bdn biase2 je, pastu nk pakai baju beso.. eeeee, x smart katak laaa... ahaha!

LittleSunshine said...

bestnya byk dh settle..gud..lau liza la dpt no naik..aduhai untung ye bdn dpt honeymoon free

elle's laaa~ said...

liza : alhamdulilah ... tunang memg tak suke buat keje last min la liza... hal kad jemputan yg kecik tu pon dia bayo depo rm5oo tau .. pd hal, totally semua tak sampai 1500k pon .. and, org tuu pon tekejot bile tunang nk bayo depo rm 500 ... heeee :)

malynd_anggun said...

yang pastinye, bukan i la tuh..
i xambik flora bridal..hahaha...

Lieya said...

Wahhh bagus2 dah byk yg settlekan. Inilah kebaikanye bile ade pameran pengantin. ooo kad order ngan kaza art juga yeee, kedainye kat pekan nenas. Kite order kad jemputan dikedai yg same. Tp K.Lia just order kad utk kawan2 je psl utk sedara mara buat sendiri. Heeehhehe... so ade dpt free banner x??

elle's laaa~ said...

Lieya : Heheh.. ade dapat kak .. kiteorg oder kad hampir 2500 kpg.. so, dapat free 8pcs bunting.. hehe :) kaza art tu kwn tunang kite rupe nye ... :)

ZaNa De Diva QueEn said...

kelako la ko ni dik!!yg penting jimat!heeeeeee..i loike!!! :)

nolie said...

OP yg sama jugak ngn majlis bertandang belah nolie nanti..Hafeez Arsyad Superb hehe