Thursday, February 24, 2011

Sekitar Gala Seri Pesona Pengantin di Plaza Angsana, JB

As-Salam .....


actually, masuk semalam adalah kali yang keempat aku pi
survey pelamin kat Angsana.. dalam empat kali pegi tuu,
payah betol nk pilih Bridal mane... aishhhh....

Tunang aii mcm biase laaa, dia ok jek.... cume ade la
potpet sikit2... hehehe...

emmm, aku ni bukan la cam-whore ponn.. malu laaaa
aii nak snap picc kat sane... rase mcm org bridal tuu
mcm marah jek kalo kite nk amek picc pelamin dey all..
hehe!

so, aku tengok kat EK Photography punye FB, dia ade
upload manyak picc mase pameran panten tuu ..
nahhh!!! sila kan la jamu mate anda sekelian yeaaa....



Adli Bridal

tak tanye pon pakej-pakej dia.. sbb aii tawu, confirm mahal!
tunang pon malas nk ajak tanye... adli ni famaous la jugak
kat area JB ni.. famous sbb dia bnyak buat wedding job utk
artis.. artis paling famous dia penah wat kan dah tentu le
Mawi & Ekin . pastu along raja lawak ..



Al-Edros Wedding & Creative Team

Ni ponn aii tak tanye... nk tanye mcm mne kalo xde sesape
kat booth dia.. and kalo kiteorg lalu jek kat booth dia,
mesti dia ngah setup pelamin laaaa, anu tu laa, ni laaa..
sampai tunang aii cakap : "aikk, dari aritu x siap2 lagi ke"
errkkkk ... hek hek hek !



Amy Bridal

Wott woot.... Pelamin dia nampak simple... tapi baju dia...
walawehhh ... superb GOJESS!!!!
siap amik Zahnita ehh ??? (model yg slalu kuar kat mag Pengantin)
as their model ... mase fashion show aritu...
ni pon aii tak tanye pakej dia .. malas ...
sbb penah emel dia tanye pasal quo .. pricey la jugak..


AZM Bridal

tak tanye jugak sbb ni pon antare vendor yang luar bajet aii.. hehe!


D' Pesona Bridal

Pelamin dia cantek ok!!! sape kenal pelamin ni?? angkat jari...
hehe.. ni la pelamin Puan Ann mase reception kat JB...
Mahal ok ... aii x mampu.. :)


Gemini Bridal & Saloon

Pakej dia ok laaa... sesuai ngan bajet aku .. tapiiiiiii
aii ngan tunang minat ngan pelamin yg kat atsa tuu ..
tanye laa, kao nk pelamin mcm ni, ade ape2 caj tak...
then dia pon jawab: kalo pelamin ni adik kene amek pakej
rm5000....... utk pakej 2/3k, memg x dapat pelamin mcm ni..
aku ponn *blurpppp* -REJECT LAAA- haha!


Mega Bridal Creation

ni pon superb !!! kalo tgok kat booth dia, complete sume ade!
dari meja mkn vip, guest, arch, hiasan tangge... semua ade!!
cantek ok!!!! pakej dia pulak, starting 2.5k sampai 20k ....
errrr... tak mau laaaa yang ni .. lain ..... heh..



Nasha Wedding Planner

waaaaaaaaa ...... *scream* !! unique then others ...
ok, actually kiteorg minat sgt pelamin ni.. tunang i lagi la suke kalo
dapat pelamin mcm ni .. tapi kan........... :(
pakej dia lari bajet aii la u all .... kalo ade pon rm 2220 plus,
kalo nk pelamin ni buat kat bawah khemah kene tambah 1700...
pastu, dlm pakej tuu, baju 1, mekap 1, semuanye 1 laaaaa..
hemmmmmm :(



Ez'S saloon & Bridal

all picture source from: EK Photogrpahy JB

emmmm ... morrocco theme ... nice combination colour..
pakej mereka mampu dimiliki semua golongan .. hehe!
ok laaa, aku suke.. SA kat situ pon ramah..

ade ramai lagi ekceli bridal lain.. tapi EK Photog x sempat amek kott.

and semalam, aku dah pon booking bridal boutique utk majlis aku nnti..
nk tahu siape?? pelamin cemane, tema ape, kale ape...
TUNGGUUUUU .., the real wedding nnti.. ehehe!

12 kepoh-kepoh:

LisaLisut said...

best nye JB punye vendor gempak2 gak ek design dia! fuyoh.terbeliak mata i tgk.hahaha.errr tp smpai 20k utk org biasa mcm i gile mahal nk mamps.

lariiiiiiiiiiiiii ;p

K.I.N.A said...

lisa: setuju!
lela:gempak2 jugak pelamin kat JB ni..kat kuantan mak aih..susah nak tgk pelamin unik skit..still old fashion..sbr jela..cpt2 la update kuantan tu..haha

elle's laaa~ said...

lisa : tuu laaa.... da nmpak uptodate la kan vendor jb ni... huhuhu... bagus le kalo mcm tuu.. tapi kene pandai pilih jugak lisa.. klo salah pilih vendor, memg terbang melayang la duit tuu nnti ... huhuhu

kina : hahaha, x lame lagi, kuantan uptodate la tuu.. dorg susah nk dapat material kott.. ehh, pandai2 je aku ni,, haha

malynd_anggun said...

hi johorean e?
akhirnye ade org review pasal bridal fair kt angsana...x gi lagi...so cmane? ok ke? yg last time i g x bape nk besh...hope kali ni besh la..huhu...
anyway, nice blog..i folo n link u k???
salam perkenalan b2b..heheh

farahfatihah said...

dah tempah ek...bagus2...moga teguh hingga naik pelamin hahaha takut t dah booking bila tgk yg lain mula goyah hehehe

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum ella.

saya suka yang last sbb simple n very nice backgraoundnya. personally, kalau pelamin yang gempak-gempak sangat ni takut overshadow pengantin la pula.

ehem. then, tumpang berangan jap if we all pakai serba putih posing-posing depan pelamin yang last mesti we all lagi menonjol kan. kan. kan. hihihi.

jooleata said...

woot!!

wawaeeee.. mana tu? ko ni seb seb ekk.. haha..
boleh ak tetibe ajer cuci mata..

tp agak pricey jugak harga kt situ.. well. vendor mana ni?

LittleSunshine said...

fuhhh memang cantik/gorjes pelamin kat jb.aishhh menagis tgk design yg cantik2..

bgsnya vendor2 jb,,untung org jb .=)

elle's laaa~ said...

farah faihah : insyaallah, takkan giyah dah.. pasni totop telinge dan pandangan juge tamat kan langkah kaki utk ke wedding exhibition... hahaha.. insyaallah kak, dah tanak dah cancel vendor tuu.. dah bayo booking 500 tu.. kalo cancel, mahu nye nanges guling2.. haha

syira : kan... cantek kan... taste u same la ngan taste kite... hehe.. tapi tggu nnti ehh kite punye real wedding.. u dtg ok!u org jb kan...

jazz : rahsia ku di tgn ku.. nk tahu siape, gi mane, etc bla bla.... ko kene dtg the real wedding ok!!! hahaha... mcm2 vendor ade, ko dtg la sini... hehe

littlesunshine : hehehe... dorg pon da up2date da kan... bagus laaa.. xde la teceruk bwh tempurung lagi... ehh, ape aku melalut ni.. haha... tapi bagus la kalo dorg da superb kan.. dah blh setanding ngan vendor KL kan.. hihi

Lieya said...

Tahniah2 coz dah berjaya tempah bridal.. alaaa tepek jela kat blog ni bridal mane yg menjadi pojaan hati. Hahahahaa

Azmeir said...

hai.. cantik gmbr2.. hehehe.. dh ada photographer?
bleh la contact nnt..

http://ekphotography.asia/myblog

Azmeir
Senior Photographer
EK Photography

elle's laaa~ said...

errkkkk ... alaaa, encik azmeir .. sorry i guna picc u ,,, heeeee :) but no worries, i da credit to u kan.. hehehe :)