Friday, January 21, 2011

Pameran Dunia Raja Sehari JB


hye BBF~~


semua pon tahu kan, kt jb now ngah ade pameran dunia raja sehari..
semalam, coti yang tak di sia-sia kan ngan bende tak bepekdah,
aku angkot tunang aku sekali pi survey butik panten yg
join pameran tuu.. nak ke tanak, aku pakse gak dia ikot!!

semalam, sebelum pegi pameran panten tuu,
we all survey rumah lagi .. ahaha!
ni sbb tunang aku ckp, kalo nk pegi pameran panten,
teman kite survey rumah jap yokk..
dushhh!! pandai ko ehh yunk..

we all survey area kulai lagi.. duhh, ngapain sihh asek
kulai jekk.. ntah laa, maybe sbb range price rumah dia,
murah sikit dari skudai tuu..

ehh, da lah.. tak kose nk cite pasal rumah... ahaha!

lpas survey rumah, we all terus gerak ke plaza angsana..
naseb jalan tak jem.. lanco je jalan..

antare butik panten yang join :

ade lagi yg lelain.. tapi aii tak hengat la dek non.... :p

memule sekali aku p tanye semalam Astana Bridal sbb
pelamin dia saaaaangaaaattttttttt meletop de vasss!!
tak caye, meh tgok ni!



credit to: Astana Bridal

semalam aku berurusan ngan Kak Julie...
PR dia sangat2 bagus... bnyak cakap dan cakap dia tu
sangat bnyak isik! i like !!
kak julie jugak seorang Photographer okeh..
Pakej Astana Bridal starting from 2300-4k++ ..
kalau nk pelamin yang mcm ni, kene tambah rm 1000..
tak kesah la korang nk 1 panel k, 2 ke, 3 ke...
harge totap same okeh!!

da puas potpetpotpet ngan kak julie,
aku undur diri pegi pulak ke Nizam Zary..
tak sempat nk tanye ape2, just amek brochure then
blah terus.... takde org nk layan kiteorng..
sob sob !

pastu pegi pulak NFL Bridal...
aku tengok, sume nye laki yg jage booth dia..
ngomong jowo nya kuat dong.. aku kureng paham
ape yg dia cube explain kan.. duhhh...
pakej2 dia ok laaa... blh tahan murah..

then, singgah pulak kat De Casa Impiana..
kurang mina sikit kat sini eventho, pelamin
dia sgt vogue.. ( sory xde picca )

credit to: De Casa Impiana

nk tahu sbb ape we all kureng minat ngan vendor ni...
sebab.... dia mcm pakse kite amek pakej yg paling mahal ok!!
rm 5888 pakej tuuu.. tak kose la aku nk amek pakej
yang mahal2.. biase laaa, aii kan pengantin save bgdet!

dahhhh... kiteorang nk p makan pulak.....kelaparan...

TETIBE KANNNNNN.......................

tunang aku jadik mcm patung .....
dia tegamam okeh bile tengok pelamin dari vendor ni...



credit to : Bridal Kayangan

cantek kan.... unik sangat... ingat astana bridal je ke meletop de vass..
BK pon boleh tahan meletop de vass ape.... hehehe..

pakej2 dia pon murah sangat!! mampu oleh semua golongan.
aku ni bile tgok pakej muarh, mula laaaa.... hahaha
ingat nk book terus, tapiiiiii... aii belom gaji laaa...
kalo boleh nk baya depo 500 terus!! ahaha...
takpe, weekend ni aku pegi lagi tayang muke
kat vendor ni.. tapi ngan mak aku laaa..
tunang aku pegi jugak, tapi dia gi ngan mak dia.. hehe

kalau bayar booking rm500 kan,
layak untuk mendapat cabutan bertuah tau...
and,
hadiah sangat2 menarik u all...

antarenye,
seti katil tajaan mane aku tak hengat..
motor tajaan mne pon aku tak ingat..
barang kemas tajaan habib jewel..
lagiiiiiii......
nnti aku review lagi kalau ade lagi..
miahahaha!

dahh.. tu je review pasal pameran panten..
nnti weekend ni aku pegi lagi, aku review ehh...

papai~

10 kepoh-kepoh:

LisaLisut said...

best gile la org JB.semua cheap2.mantap lak tu.kalau mantap n harga bole tahan xpe.tp jgn mcm seremban.harga mahal tp cm cikai..haha

Lyana MK said...

wah!! bestnyer.....i balik raya cina niee..tp tak tau ler masa sempat tak nak gi sne...

elle's laaa~ said...

lisa : betol2 !! best tau... tapi tgok pade vendor jugak.. ade jugak yg charge mahal gilos,,, kene pandai pilih laa..

lyana : kalo raye cine da abes la yunk .. pameran ni until 31 januari... :( jom la balik jb cepat2.. hehe

jooleata said...

elle.. survey kan utk saya... kita kt KL.. :( sob sob.. xleh pg laa.. :(

elle's laaa~ said...

jazz: u nk yg mne ?? yg murah kaa, yg sedang2 kaa, yg mahal kaa, yg lagi mahal pon ada.... hehehe.. boleh jazz, nnti kite tlg survey kan ehh??

Renee Meow said...

wah...yg pic1 Astana bridal tu sejibik mcm Arma punye pelamin frame lerr..huhu.. yg bridal kayangan tu unique ar, blum penah lagi kot pelamin ala2 aquarium nie..kerusi dia pun i likee.. ;)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

farahfatihah said...

apesal la lepas kawen mcm2 pattern pelamin yg cantik2 huhuhu

jooleata said...

amboi.. haha.. skrg ni nak kena jdik bajet sbb kena berjaga2 takot over plak.. haha..

yg sedang2 jer.. utk dewan.. harap sangat boleh pg.. :(

adorable ~A.N.A said...

tu la, memang mantap kan... i pegi on 29 ni.. nanti i update gambo2 kat my blog,,, BK (bridal kayangn) memang unik, PR mereka pun baik sangat2... mesra pelanggan. pelamin start dari RM1500 je... believe it.. senang nak bekerjasama dengan mereka

mizzunderstood said...

i like astana 2!!but they qoute me RM5k.sob2..xmampu..huhu...
maybe amik 1 butik yg kt pameran 2 jugak kot.tp xbape glamour..telok belanga..
yg bestnye sbb leh design baju sndiri..hehe
harga masih dlm bajet.mekap sgt sweet & natural (tgk album la.hehe)..& yg plg best kak ezan tu boleh lebih krg.xberkira sgt.mtk tmbh sket2 pas2 wat2 muke cm xmampu nk tmbh duit pas2 trs die kate..'xpela..kalau adik nak yg ni akak bg free'.hihi..
pas2 mase nikah mtk amik mekap je tp die bg free guna veil,accessories & bantal nikah.sgt baik kak ezan 2!!
eh.pnjgnye aku komen.baik2.cukup kat sini je.hehe..sori tuan rumah.. ;p