Wednesday, January 5, 2011

nk tanye: Kasut Kawen Pakai Time Bile Ekk ?

hai semua ... selamat petang!


entry paling pendek aku nk tanye korang ...

Kasut Kawen tu kite pakai time bile ekk????

kalo kite wat majlis akad nikah dlm umah, kite tayah kai heels kan..

so, kasut tu fungsi nya di mana.. mase sanding kah, mase outdoor kah,
mase bla bla bla kah?

hehe, sile lah jawap... konpius nie.... tolong yeaa...

13 kepoh-kepoh:

Ms Ladybird said...

kasut tu beli ke sewa... kite sewa jek... pakai masa sanding.... masa nikah tu sbb kite nikah kat surau paki gak la dari umah ke surau... nak melawo atenye.... :) sekian komen saye ^_^

elle's laaa~ said...

thank you ladybird .. kasut tu da beli dahh... hehe.. mkne nye pakai time sanding la kan kalo nikah wat kt umah...

fati said...

yea.. kasut pakai time bersanding & outdoor photoshoot ;)
Kot pakai kasut tu dalam umah mau kena jelingan taja kot? :P

ElyaElmo said...

klo dirumah ....setgh org still pakai kasott tu...and duduk pun pakai kasot..tapi takot tak selesa laa...
klo nak pakai time outdoor pun ok

yUmIe said...

Yup,pkai time outdoor ataupn sanding.tp time nikah pn bleh gak mse amik2 gmbr kt pelamin ke(if ade)..hehe

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

pakai saja bebila yg anda suke... masa tido kalu nak pakai pun xpe yank.. kita kan raja sehari.. huwahahaha aci ka.. hahahhaha

x lah.. fisha pakai masa nikah coz kena nek kete dari uma ke masjid.. x kan mau berkaki ayam lak kan.. heheh..

then pakai masa sanding & outdoor.. heheh

LisaLisut said...

heeeee thanks elle sebab post soalan yg i penah tertye2.i think, kalau buat kat umah, kasut tu buat la masa outdoor n sanding.kang sakit lak nk duduk masa nikah pakai kasut ;p

pentingkan keselesaan jangan terseksa.hehe

farahfatihah said...

pkai time sanding n outdoor lah

jooleata said...

aiyoo elle.. hehe..
kasut tu beli murah2 jek kalau nak bgambar..
masa nikah sopan sikit kalau duduk bersimpuhh..

ececeehhh

elle's laaa~ said...

thanks u all .... :) really appreciate jawapan korang.. makadengan itu, saya memutuskan... saya tak akan pakai kasut dlm umah.. ini disebabkan saya nikah di dalam umah.. melainkan kalau tetibe saye dan family saya betukar fikiran nk nikah di masjid... hehehe... thanks again u all ... :)

harzharun said...

dah thanx dah?aku br nak komen nih..hehe..

kasut byk fungsinya yang....sebagai pengalas kaki juga sebagai aksesori..

kalo akd nikah dlm umah, nak pakai kasut pun boleh, xnak pun xpe...biasanya org x pakai sbb t nak duk bsimpuh, susah..tp, i tgk dlm video kawen lynda hari tu, ok je dia pakai kasut n duk bsimpuh...xtau la dia sendri selesa x...

then, kasut, sebelum dipakai tuk sanding, boleh disangkut or diletakkan mana2 supaya OP leh amik gmbr...bgtau OP tau...then, wajib ada gmbr tgh pakai kasut..hehe...

kalo nak dramatik, pakailah kasut yg bold...warna terang...baju puteh, kasut merah (mcm mjlis tndang i je..hihi)...atau kasut ijau...ikot tema la...hehehe

elle's laaa~ said...

waduh kak harz,... begitu panjang lebo penjelasan nya.. hihi..

emm... takot x selesa la kak kalo pakai time duduk besimpuh.. mau nye kebas2 kaki n ponggong ni ha..

silap2, susah nk bangun lpas akad.. hhahaha

.: an :. said...

hehe! suke entri ni... sb an pn terpikir bnde yg sama gak. =D