Friday, January 7, 2011

Rezeki Nak Kahwin

asslammualikum u all's ....


duhhh... arini rase mcm ... ahhhh.. nggak tahu nk cakap cemane...

happy banget dehh !!

alhamdulilah, dalam nga sempit2 mcm ni, ade jugak org yang baik hati
nk nolong kan.. syukur sangat!!

cmni, semalam tunang haku bgtau;

" yunk, tadi kan, org kua ngan ______ kan, pastu kan, dia tanye tau..
'din, dengo cite nk kawen eh taon ni'... org pon ckp a'ah laa .. knp bang?
pastu kan yunk, dia tanye lagi, 'brg ape je yg belom setel lagi utk hntaran..'
org jawap la, sume da setel da.. satu je x setel lagi bang,,, 'ape dia,bgtau la'
emmm.... bese laa, brg kemas utk bakal isteri.. "

korang nk tahu tak ape yang hamba allah baik sgt tu jawap:

" hah, kalo mcm tu, nnti abg bg duit, ko g beli sendiri ehh.. agak2 brape bdget?"

tunang haku pon mcm blur2 je mase tuu. maybe niat abg tu nk grau2..
tapi tak wehh..... dia serious !!!

alhamdulilah ya allah..... rezeki nk kawen ni...

psstpsst;yunk, kalau mcm tuu, duit hantaran i naik la lagi... brg kemas i,
u da tak yah beli dah... da ade org sponser...amboiiii... hihihi...

okeh.. da blh da survey jewellery..

emas mane bagus ek?? sri pinang, poh kong, habib, etc bla bla....

sekian, tu je nk bgtahu.. ngehehe!
TATA u all's..
Happy Weekends !

13 kepoh-kepoh:

WillBe.Mrs said...

untung nyaaaaa....! best kalo bab sponser nih...syukran2

elle's laaa~ said...

alhamdulilah kak.... sebelom kawen ni, mcm2 nk pakai dit, dgn kete yg mcm tu, hal lain lagi.. tup tup , ade org nk sponse... alhamdulilah sgt2!!

nYomeL said...

alhamdulillah..
betul kann..?? rezeki nak kawen..
Allah akan bagi in various ways..
we never know.. ;)

p/s: sorii.. xsempat balas email. minggu ni ade kenduri kawen sepupu. after that i buat kehh..?? :)

rose said...

wahh..tol2 rezeki datang bergolek tu..
alhamdulillah..

kalau tanye saya tentang beli emas kt mane..sy lebih prefer kedai biasa je..hehe..try bce entry saya tentang nk beli brg kemas..=)

http://misiaiemmalya.blogspot.com/2010/04/mahu-berkongsi-tips-dengan-kamu-semua.html


p/s : emas sekarang rm140/gram..xtau la tmpt u berapa..=)

yUmIe said...

Pergh xpnh dgr lg org dpt sponsor jewellery..alhaldulillah..lain org lain rezki die kn??hehe..me xde budget nk wt pre-wed,skali si photographer offer free pre wed photoshoot..sesungguhnya rezki ade di mne2..alhadulillah..hihi

elle's laaa~ said...

nyomel : hehehe.. alhamdulilah. rezeki tu ade je kt mne2 kan .. alhamdulilah sgt2.. x tahu da nk ckp cm mne lagi ni ... mcm x pecaye pon ade.. :)


psstt : its okey nyomel :) nnti kalau u free, u blh wat kan .. hehe :)

elle's laaa~ said...

rose : what ?? rm140 ?? murah nye ... rose duduk kt mne ek? kt Johor still in rm157/gram... Wwaaa, knp kt tmpat u murah... :)

elle's laaa~ said...

yumie : tu laaa.. at first memg i x pecaye tunang ckp mcm tu.. tapi dia beria sgt suh i pecaye .. so, memg i pecaye la kan .. org tu pon i kenal .. alhamdulilah lahhh... tu namenye rezeki nk kawen kan .. kurag2, dapat la kurang kan beban si dia kan...

ainnazari said...

wah, tahniah n alhamdulillah, mmg rezeki nak kawin...kita nak bt benda baik, i.Allah, ada rezeki kat mana2....hehehe

Cik Belle said...

emas sri pinang cantik2 jugak.. hehe

cik syahira said...

assalamualaikum elle.

tahniah elle n pasangan. moga urusan kalian sentiasa dipermudahkan. ^_____^

if suka white gold of cause habib or tomei. if suka yellow gold banyak choices rasanya di kedai-kedai lain.

just my 2cents if kedai famous-famous ni lagi pelik design tu, lagi tinggi upahnya, lagi mahal harganya.

apa pun terpulang pada citarasa kamu.

Dita Lolita said...

alhamdulilah..rezeki..happy for u! :)

Lieya said...

Wahhh rezeki org nak kawinkan len jugak.. eheheh... emas skang 157 per gram, dgr2 katanya nak naik lg dlm waktu terdekat nie dan akak cadangkan adalah lebih baik beli brg kemas skarang. Kalau K.Lia prefer beli emas kat kedai biasa je, boleh nego kaw2 punye. And most important thing, time beli tu bila dia org dah bg price, mintak calculator kat dia org then kire sendiri depan mata dia org. So u know harga upah yg diambil. Kalau dia amik upah tinggi nego sampai harga upah dia org rm50 ke bawah. Biasanya kedai akan bg... Good luck!!