Monday, December 6, 2010

tuka kale lagi ...

Asslammualaikum ...

SALAM MAAL HIJRAH UTK SEMUA UMAT ISLAM
( JGN LUPE BACE DOA AWAL & AKHIR THN NAA )


sabtu aritu aku pegi aitam, joho.. teman mak & kak ipa
borong bunga, brg2 hiasan umah n segala bagai lagi ..
aku ??? xde mudd kott .. penat drive dari jb ke bp pastu bp ke jb ..
dgn ank2 buah aku memekak dlm kete .. pening aku ..
tapi xpe laaa , sekurang nye, ilang jugak rase ngatok aku ..



aku x bli ape ponn, entah knp perasaan nk carik brg2 kawen , LENYAP !
xpe laaa , msih ade mase lagi ... ye laaa , ade la sgt kan ..
x kn semua bende aku nk wat last minute .. aishhhh !

smbil2 aku mengire bajet kawen tdi , tetibe aku rase macam
nk tukar kale theme aku nnti .. aku x mahu kan warne burgundy tuu ..
sbb nye , aku da tnye bnyak bridal pasal kale ni , tapi MALANG NYA ,
dorg xde stok baju kale ni mahu pon pelamin .. sedih lagi di stu :(

jadi nye, aku bincang2 dgn incek darling , nk pkai kale ape ..
dia ok je .. yg pnting dia ckp , harus la kene ngan kulit dia ..
awal2 dia da tolak PINK .. okehh !! pink memg xde dlm list aku ..
aku pon x bape nk gemo sgt kale pink .. x tahu knp ..

ari sabtu tu sebelom aku pegi aitam, aku pegi wedding abg kpa kwn baik aku
yang juga bakal bridesmaid aku nnti ..
tema dorg kale biru gelap .. cantek ok !! match ngan kale itam & cream ..
aku terpesona tgok kale baju melayu yg bapak dia pakai ..
so, dlm kpale otak ligat pk kan, ape kate kalau kale ni jugak aku
buat utk wedding aku nnti .. y not kannnn .....

maka nya, hasil sepencarian di google tadi , aku da jumpe kale
yg aku nak tuu ..

taraaaaa !!


biru + kuning


biru + hijau apple



biru + purple


mane pilihan hati aku .. x tahu lagi ... aghhhh !!
payah nye nk pilih .. bkn susa no ponn ...
susa nk pilih sbb combination kale2 kt ats ni memg de vasss laa !!

ohh, utk ZANA , berkemugkinan kale kite same nokk .. haha!




dengan harapan : mlm ni dpt laa mimpi kale yg mane melekat utk wedding nnti :)

8 kepoh-kepoh:

Dita Lolita said...

i lagi suke!!!sharing is caring!yeahhhhhhh!!!

elle's laaa~ said...

alahaiii nyahhhh .. poning makk nyahh .... nk kale ape ..

ctzurai said...

blue+apple green is georgeous!

elle's laaa~ said...

kann ... cantek kann .. :) suka jugak combination 2 kale ni .. hihi

nYomeL said...

meh i tolong vote kann.. i would prefer blue+apple green! yeayyy~!!

anaztasias aira said...

biru memg popular tahun depan ni

atypinkypingucomowt said...

yunx, ko kwen ble due date nye.. heheheee :)) bole ak prepare bju lelawa :)) !!

elle's laaa~ said...

nyomel : ingat memg nk kale tuuu .. tapi ... pelamin pulak, nk wane ape ?? off white ok x ...

nora : yessss !! u true dear ...

kathy : taon depan . bln 6 .. nnti aku bgtau ea .. aku nk ko bli baju cantek2 dari skunk .. haha