Wednesday, December 29, 2010

masalah lagi...

hai semuaa...


knp ek bile kite betol2 tengah perlukan duit, tetibe
ade jek perkara yang tak terduge jadik.. korang pon
mesti pernah alami bende yang same mcm ni kan..

bukan niat saya nk menyalahkan takdir....
tak.... saya masih lagi bersabar dengan ape yang jadik..
org lain, lagi maha hebat ujian dan dugaan..

pasal ape saya ckp mcm ni.... pasal...
pasal ape lagi, pasal kereta kesayangan saya la tuu..

nk kate saya jarang service, NOOO!
every month saya service dia.. x penah miss...
tapi kenape laaa saat saya memerlukan duit,
dia pon mule laa nk gune duit saya juge...
kesian saya kan......

tdi mse saya nk keluar lunch ngan incek laling,
saya start JHA saya tuu, tetibe jekk dengar bunyik
mcm ekzos bott... kuat sangat ok !!
org semua pandang saya.. malu saya...

call laling, dia suruh saya cepat dtg amek dia..
nk check.. ok, sepanjang jalan tu, saya rase
kerete saya la yg paling vogue de vass sebab ade bunyik
kuat yg kenderaan lain xde... ahhh...

smpai je kt workshop kete, check.. check..
gupenye................


source:google

korang tahu ape ke bende alah nye kt atas tuu?
kalau nk tahu, tuu la dia COMPRESSOR kerete...

yeaaa, saya dah tahu ape punce JHA saya tetibe mengaum...
compressor JHA saya da x blh pakai lagi dah..
dah expired... hehe!

time akhir bulan mcm ni laa dia nk rosak kan..
kalau murah xpe.. ni takk... blh wat bayar deposit OV tahu..
tapi takpe laaa, i redho laaa u...
demi u JHA, i tak kesah..

hummm.. ilang da mood ceria nk becoti weekend ni..
DUIT ooo DUIT... dimana kau DUIT..

alangkah indahnya donia jika tetibe $$$$ turun dari langit!

ok lah. TATA.

13 kepoh-kepoh:

yUmIe said...

well same goes to me..dkt2 nk kawen ni mcm2 le menda len nk ngendeng jgk.lastweek bru je abs duit tuko tayar*sigh..tp terima dgn redha sbg dugaannnn..huhu

elle's laaa~ said...

kan yumie kan... :( xpe laa, allah nk uji kite tuu.. redho aje laa..

Lyana MK said...

sabo dear..slaloo mmg jadi camtuh...ade hikmah tuh !! :)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

tu la org ckp dugaan org nak kawen ni mcm2.. akak pon da laluinye.. pokai pokai..huhu

LittleSunshine said...

dugaan nk kwen..dugaan duit la paling hebat,,,he3

elle's laaa~ said...

lyana : haa, tuu laaa,msti ade hikmah ni kan.. umm..

Kasut Pink : hehehe, tau takpe kak.. akhir bulan je, msti da pokai...

Little Sunshine : hahahaha.... betol,betol,betol.... sokong sgt u...

fia said...

selalunya mmg macam tu lah..bila time nak guna duit..kesabaran je penting time nie...

*luv Syahnia* said...

same je..
bila dah pkai kete ni..byk je duwet suma
wat kete..aduiiii

sbr je yea..
alngkah bestnya jika daun
boleh dtipu jdik duwet..hehe

♥♥ eija ♥♥ said...

saya paham elle...
macam saya laa bulan puasa hari tuuu tayar kereta saya kena berturut-turut mula2 tayar depan, pastu tayar belakang pulak.... sekarang nie dah laa tayar mahal giler... memang lari budget laa sampai sekarang nie.....
ermmm kadang2 rasa giveup pun de kan? huhu

Dita Lolita said...

sabar dear...dugannnnnnn....

farahfatihah said...

hohoho sabar ella..dulu akk pun cam tu gak...ada saja yg xkena kat keta time2 dekat nak kawen..sabar je la yer..

elle's laaa~ said...

fia : sabar itu indah kann... yeaa, saya sedang besabar ni ... :)

luv syahnia : hehe, kalau daun tu blh tuko jadik duit, alamatnye xde laa pokok2 kt alam ni.. huhu

eija : tau takpe... almost every month, ade je yg x kene tau ngan kete.. hummm.. tapi xpelaaa, i redho... dugaann....

zana : memg aku nga besabar ni mekk.. da la ari jumaat ni nk ke KL..

farah : kan kak ... ade je yg x kene kan bile da nk kawen nie.. :(

Byzura Mj (By) said...

dear.. macam by kena aritu... tp last2 ok.. dugaan tu dear.