Tuesday, December 28, 2010

design baju nikah [pening]

Hai Hai semuaaaa~


a week without any post.. bizi tambah dgn xde idea nk post ape. hehe
tetibe arini rase mcm nk post pasal design baju nikah nnti..
emmm, seriously... saya tak tahu nk design yg mcm mane..

kain utk outfit nikah nnti dah ade.. dapat sekali mase tunang haritu..
warne peach oren cair match ngan warne putih mutiara..
while man suit for groom mcm biase la kan, warne putih mutiara tuu..

semalam saya ade tanye kat incek darling:
saya : yunk, nnti org nk tukar kain utk nikah boleh?
dia : hah?? kain ape pulak.. kan dah ade kain.. nk kain ape lagi?
saya : alahh, nk tukar chiffon beaded.. boleh ehh?
dia : jangan nk mengade ehh.. gune jek yg org da bg aritu. x payah tuka2..
saya : okehh .... ( frust )

soo, xde mkne nye saya nk ke jakel / gulatis nk survey kain baru...

kain yg saya dapat time tunang aritu ialah LACE..
but, saya pening nk wat design ape ... kalau boleh,
saya nk design yg boleh saya gunapakai balik bile dah kawen..
uwaaaa ....... pening, pening....

tadi search kt google, jupe ini;








all this picture from: Prestige By Inar


saya soka yg first tuu.. okehhh, am got what am want fo my nikah outfit..

TATA.

8 kepoh-kepoh:

LisaLisut said...

kesian tunang awok ..huhu..guna je kain yg dia bg tu ek..lace bole buat jugak baju nikah..mst cntik..top up la chiffon ke ape dgn lace tu..hihi..design 1 tu cntik.tp make sure nikah nnt jgn ketat lak nk duduk ek.skdr igt kan..:)

sharing is sexy bak kata cik atia.haha

elle's laaa~ said...

lisa : hehehe, awal2 memg da kene sound ngan mak ayah; baju nikah nnti jgn nk wat ketat2..kalau kami nmpak je ketat2, kami potong2 baju tu,,bio xde baju nk nikah..
hehe.... serious, takot ngan ugutan mereka...

ElyaElmo said...

dearr...awak boleh gune lace tu..patch dekat kain chiffon plain..cantik jugak hasilnye nnt..leh pkai balik....hehe

elle's laaa~ said...

elya : greattt!! thanks dear fo sharing... :))

jooleata said...

fuyooo.. elle, ape macam you da nak pg anta bju da??

elle's laaa~ said...

hehehe, jazz... teruje okehh!! almost 5month je lagi nehh.. nebes bnyak bende x setel lagi.. tu yg nk anto baju awal2.. hihihi...

jooleata said...

hihi..
bese la tu..
i yg lama lg da rase terlebey kot~

cik nurulain said...

better anta awal. yelah takut apa-apa jadi boleh back up. anyway, chiffon beaded pun takde la lawa sgt. sy da tgk kt jakel jb mcm sarat sgt. bttr stick to lace je. lace sebenarnya selamat. :)