Wednesday, February 26, 2014

Preparation : Hana's Second Birthday

Assalammualaikum...


Muncul-muncul terghusss ceghitaaaa birtday ekkk. Yang taon lepas punye pon tak hapdate lagik. HAHA!

02 MAC 2014 ni, genap la umur anak daraku 2 tahun.
Eh, kejapnya dah besar... Rasa macam baru jeeee masuk labour room.. huuuu..
Adik untuk Hana??? Inshaallah.... Tunggguuuuuu! hihihikkk ;P

So back to topic, inshaallah kalau takde aral melintang, kitorang dah plan nak buat birthday party dan majlis kesyukuran untuk Hana.. Tapi, tidok la buat 02 mac tu, maybe lambat sikit.. Tarikh dah ade dah nak buat bila.. Yan penting, ade lagi sebulan untuk Mama Hana & Papa Hana buat preparations. :)

TEMA
- RAINBOW PONY 

GUEST LIST
- Jiran Tetangga Petuniarians Pulai Indah
- Officemate : few IJMers, ex-Aufarians
- ex-schoolmate
- Officemate Husband
- Bloggers yang berdekatan nak datang pon voleyyy :)

INVITATION CARDS
- Husband cakap tak payah buat! hmmm...

CAKE
- dah order dah pun, excited makkk order awal sebulan.. hihihi... aku pilih buttercream jeee. bukan taknak jenis fondant, tapiiii family aku tak makan sangat fondant kek tu. Manissss katanya... 

CANDY BUFFET
- Apam dot-dot
- Coklat Bar
- Biskot Stik
- Buah
- haihhh ni yang palingggg pening nak mikir.. banyak bende nak letak, makin banyak laaa kosnye.. hahaha.. takpe laaa, demimu anakkk..

FOOD & BEVERAGES
- All by my mom... Makanan ape semua, aku serah je pada mak.. tau lah dia nak masak ape nanti.. hehehe...

DOORGIFT / GOODIES BAG
- SETTLED! tinggal nak bayar balance.. Nanti iols review few vendors yang aku upah.. :)
- Borong jajan, candy apa semua tu kat COWBOY Kulai je.. Dah orang ramai cakap kat situ bole dapat murah.. hihihi

KHEMAH
- Yang ini kerja Encik Din. Sewa kat kedai area Pulai Indah jugak. Murah pon murah.. hehehe

EVENT FOR CHILDREN
- Haritu, jiran aku ade gak buat party besday anak dia.. wahhh, bukan main meriah lagi uolsss.. Siap ada Badot lagi buat show, macam-macam la acara yang dia organize utk kanak-kanak. Tapi yang ni tak sure lagi.. Belom propose pon kat husband... Hahaha. Tapi kalau ade cam ni pon, ok jugak kan... Idok lerr bebudak tu boring kan... Eh,, tengok la nanti cemane... 


So far, ni je la yang aku dah list down dalam Planner. Kalau ade yang kurang, tahu lee nak tambah nanti.. 





3 kepoh-kepoh:

Allene said...

baru tgk list da nampak meriah...

elle's laaa~ said...

Allene, list je tuuuu.... Jadiknye belom tau lagi meriah ke tidak.. Hihihi

Petak Bunga said...

tak sbar nungu 1st birthday anak.