Tuesday, October 29, 2013

Home : Ruang Tamu serba serbi biasa....

Hyeeeeee........

Lama sungguh tak singgah kat sini kan...
Kekadang tu, nak jugak update kat sini, tapiii... Tiap kali nak menaip tu la
penyakit malas sampai.. huhhu...

Okeh, malas nak celoteh panjang sangat..
actualy, arini nak update pasal rumah...
ye, saya tau, saya da banyak hutang entry pasal rumah.. hehehe...

So far, rumah tu tak banyak mane pon yang di renovate..
Cuma pasang cornice kat living hall, letak downlight sikit,
pasang kitchen cabinet kat dapur, tambah lampu sane sini sikit and kipas biasa je...

Kitorang memang nak sangat rumah tu direnovate cantik-cantik sebelum
kitorang pindah masuk.. Tapi, tetiba.... Allah uji kitorang masa tu dengan
sesuatu yang diluar jangkaan, so semua duit saving yang ada, kitorang terpaksa gunakan
untuk solved that problem.. Takpe, kami redha... Duit bile-bile bole cari and simpan kannn..

Nah, sila lah tengok living hall yang belom ada pape lagi ni..
Insyaallah, by next year, me and husband da decide, nak make up
balik living hall ni... winkkk!

Pandangan dari pintu masuk rumah..
Alas meja tu tah pape je kan design.. tak matching langsung dengan karpet & kerusi..






Kerusi tu, in law's yang bagi.. Masa tu kitorang baru je kahwin..
Lepas kawen kan memang dah duduk rumah sewa sendiri, so in law's
memang beria la suruh kitorang bawak sekali kerusi dorang tu..
Asben n i memang tak kisah pon.. Dah orang tua yang suruh amik kan,
kitorang follow jeeee.. hehehe..

Insyaallah, memang dah target nak cari and beli leather sofa next year..
Setakat ni, belom survey mane-mane kedai lagi, tapi tiap kali lalu depan Rustica ke,
Rozel ke, Fella ke, confirm mata ni jelingggggg je kedai-kedai tu semua.. hahaha
Asben cakap, takpe,,, sabo dulu eh...


Emmmm.. Ni lah hasil deko caca marba... Langsir tu pon main tangkap muat je kat Jusco..
Aihhh, bertahan laaaa diri ni.. huhu 


Frame yang ade kat dinding cuma ni je... I ade beli frame lain, tapi tak dannn nak
gantung lagi... Masa tu memang takde mood lansung pasal deko rumah..
Khat kufi tu pon beli time da nak raya puasa aritu.. 


Idea letak dining set ni, idea asben... I tak tau ape motip dia nk letak meja ni
kt living hall.. Tapi takpe laaa, i ikotkan jeeee... tapi ok la bile dah letak meja ni kt
sini, orang datang rumah, i bole jamu terus kt sini. tak payah susah-susah dorang
nak ke dapur i.. haha

Btw, marble dining set ni i beli masa Homedec kat Persada awal tahun aritu..
Tengok la 3 4 taon lagi, agak da bosan dengan bench chair tu, kitorang tukar
je kerusi baru... Insyaallah... ;)

I ade beli cermin besar utk gantung kat dinding tu, tapi cam bese laaaaa.....
bila malas, memang semua tak menjadi...


                                               

Ni je lah hiasan yang ade letak kat sudut tingkap...
Seriously, i memang tak berkenan setiap inci deko kat living hall ni..
Tapi takpe, tunggu la masanye nanti......

Buat masa ni, i dah plan nak tambah chandelier kat meja makan tu,
nak tukar sofa, nak hias bebaik dinding tu.. Baru lah feel duduk rumah baru..
hahaha..


4 kepoh-kepoh:

~ NANA ~ said...

Xpe..buat pelan2..hehe

AMANI JIBRIEL said...

Sabo2... kene slow2 tp hatix tenteram kan... cantik n simpla sangat...

Mama Rocky! said...

salam singgah..nice, kemas dah tu..slow2 dulu..lama-lama up la tur..

n0rraslida alias said...

ish..kire ok nih... xpe yunk... slow-slow okeyh~ chill