Wednesday, July 11, 2012

Alhamdulilah... Dapat iPhone4s FREE!

Assalammualaikum.......

Actually ni entry lapuk minggu lepas.. Disebabkan kemalasan aku yang makin melampau akhir ini,
jadi nye aku post hari ni ..

Selasa malam minggu lepas, tempat kerja husband ada buat annual dinner..
tapi dia je la yang boleh pegi.. isteri duduk rumah jaga anak-anak ye... hmmmp!

Bertemakan merah+silver, husband gagah carik baju & seluar dia kat KL masa
aku ada class Sabtu lepas kat Melaka tu.. balik je dari class pukul 6pm, terus pecut gi KL..

Husband tak banayk pe'el kalau bab baju & seluar.. Asal cantik di mata dia, & mata aku,
dia OK jer... just beli kemeje n jeans from zara je.. malas nak meround lelame dalam mall tu..
badan dah penat & letih betul...

So, apa yang dia beli kt KL tu, dia pakai masa malam dinner.. cakap kat dia ;

" takpe lah yang kalau syg x dapat baju tecantik ke ape malam ni.. yang pentingggggg....
sila bawak balik iPad eh.. " 

" hmmmm, insyaallah, doa-doa la ye... mane tahu rezeki nak dapat iPad mlm ni.."
sambil u dia bebual ngan HH ;
" Hana....... doakan papa dapat iPad eh nnti malam.. nnti Hana bole tengok katun,
nyanyi ABC, baca ALif Ba ta... doakan papa dapat iPad tau sayang...

pukul 7:30mlm dia dah gerak dari rumah terus ke Persada Johor..sepanjang dia 
enjoy dinner dia, aku lansung tak masej or call.. malas nak ganggu.. bagi la chance kat 
dia nak enjoy ngan kawan-kawan pejabat dia malam tu.. huhuhu..

aku kat rumah cam biasa la, tengok tv ngan Hana, susu kan dia... main-main ngan dia..
engok jam dah pukul 11, husband tak balik lagi.. maybe event belom habis lagi la tu..

change diapers Hana, feed her, dodoikan dia... terus tido... ngan aku sekali tetido..

tesedar pukul 12:30 mlm, dengar bunyik kereta husband, "ooo, dia dah balik la tu.."
aku buat-buat tido je masa dia dah bukak pintu umah, sempat jugak menjeling tangan 
dia... "hmmmmm, nombor tak bertuah la tu.. xde bawak balik pape pun..."
hahahaha...... 

husband masuk je dalam rumah, dia terus kejut aku.. suruh bangun and ikot dia gi luar..
aku dah terpinga-pinga.... "eh, mamat ni dah kenapa.....!! ape ada hantu ke kat luar tu.."

dia suruh aku pejam mata... ok time ni aku dah dapat agak, ni mesti dia dapat iPad ni..
ah kau.... tak habis-habis ngan iPad.....hahahaha... pastu dia suruh aku teka pulak 

" cuba sayang eka, orag dapat apa??? " 
" hmmmm, entah yang... kite tak tahu la syg dapat ape..... iPad kot..." madah iPad aje!
"ok, now... open your eyes and look at this....... "

aku???? masa tu............ YA ALLAHHHHHHH.....................................

" iPhone 4s sayanggggggggggggg??? am I in reality or dream ya?? "
" tido x basuh kak eh? hehehe.. betul la ni..... orang dapat iPhone tadi lucky draw..
suke tak??? ni hadiah untuk sayang.. sayang guna lah... orang bagi kat sayang.... "
" thanks sayang...... muuuahhhhhh! "

phewww! aku sangat lah tak sangka husband dapat iPhone4s masa lucky draw...
aku harapkan iPad... rupanya dapat iPhone... syukurrrrrrr Alhamdulilah....
tak terfikir pun aku nak pakai iPhone sebelum ni.. yang aku nak... kalau tak samsung tab 7 / 10,
tak pun iPad... besar sikit bende alah tu... boleh bagi Hana Humaira tengok katun or bukak 
you tube bagi dengar education song utk dia... apa pun, dah dapat iPhone ni, bersyukur laa..
kalau nak beli sendiri, memang tak laaaaa! huhhuhu....





ALHAMDULILLAH... SYUKUR NIKMAT ALLAH...

ni Second Prize.. Grand Prize husband cakap dapat set Barang Kemas.. best ok!

Alhamdulilah..... ni namanya rezeki kan.. dan mungkin juga ini rezeki Hana Humaira...
kiteorang perasan sejak aku mengandungkan dia, and now dah melahirkan pun,
Alhamdulilah... rezeki tak pernah putus... setiap anak ada rezeki nya... and ini mingkin salah
satu daripadanya... Alhamdulilah...... ;))



5 kepoh-kepoh:

LisaLisut said...

bestnyaaaa. masa annual dinner company i(and husband since we work in same company) kitorg harap dpt home teater or apa2 hadiah yg ade tp org sebelah kitorg yg dpt.tskkk.xde rejeki namanya.haha

hazlynda kushairi said...

terus berinstagram!

puan.mila said...

syok giler dpt iphone..alhamdulillah rezeki :)

Gadis said...

wah bestnyer...
alhamdullillah...rezeki...=)

~ NANA ~ said...

best! murah rezeki u kn :)