Thursday, June 28, 2012

Now I Am Student

Salaam...
Malam ni dah kene packing baju srmua nk balik Melaka. Balik Melaka esok malam, tapi memandangkan malas nk kelam kabut esok, aku pack je malam ni..
Actually, sebelum aku preggy dulu, aku ada apply ePJJ UiTM. Masa tu memg tengah semangat membara nk further study.. Tak terpikir lak aku preggy awal. Or other word, Bunting Pelamin.. Lepas je seminggu aku kawen, aku dapat ePJJ tu. Kt Melaka la tapi. Nak apply kt JB, course yg aku mintak tu takdo.. So, bulan 9 ke 10 cmtu la, aku da kene masuk class. Memandangkan masa tu dah nak masuk 4 5 bulan preggy, husband & family suruh mintak postpone study. Aku pob tanye la pendapat all mommies kt Mommies United tu.. Overall semuanya suruh aku continue je. Xyah postpone. Tspi husband n family pulak sebaliknya.. Mereka bukan ape.. Cume risaukan kesihatan aku je nanti. Masa tu exam maybe bulan 3 taon ni. Bulan 3 taon ni jugak edd aku. So husband mmg x bagi la continue. Ok lah, aku kan isteri x menderhaka..hewww.. So aku take CUti Khas dengan alasan mengandung 19minggu. Alhamdulilah, pihak HEA UitM terima cuti aku....

Tahun berganti nombor, bulan berganti bulan... Maka dengan itu, tibalah saat nya aku kembali menjadi pelajar bulan 6 2012 ni.. Bile da ada anak ni aku rase macam malas je nk continue study.. Tapiiiii husband ku itu sungguh-sungguh suruh aku study balik.. Hmmmm.. Aku ikot kan je lah kehendak dia.. Memandangkan dia dah susah payah bayar yuran study aku yg nk dekat 1.5k tu..gulllppp.. Dan susah payah jugak carik hotel sana sini area Melaka sbb nk teman aku gi study.. Husband, I LOvE U!


Husband tak putus bagi semangat aku suh blaja balik. Dan tibe-tibe je feel nk blaja sungguh-sungguh tu datang.. Heh! So, start Sabtu ni, class pertama aku bermula.. Walaweyy, dah lama x ngadap buku bagai semua tu, macam tepu la pulak rase.. Huhu.. Semoga dipermudahkan.. Amin..

Dan dan tu jugak la aku pk anak aku.. Camne la anak aku nnti kalau tido dia mak nye dah xde kat sebelah.. Yang ada neneknya.. Uwaaaaa ;( Dah la si tembam tu kalo nk tido malam kene main pelok ciom ngan mak & pak nye.. Tapi 2 malam esok, dia x dapat main pelok ciom dulu sebelum tido.. Takkan nk main ngan atok n nenek nya.. Bau kn lain.. Mudah mudahan HH x meragam bile mak abah aku jaga 2 malam nnti.. Haihh, risau aku.. Nak bawak sekali gi Melaka, x kan la aku nk tinggalkan HH ngan laki aku bedua je.. Kesian laki aku kalau HH tetiba je mengamuk & dia x boleh nak handle keadaan tu..
Tak apa lah, HH pun dah biasa tinggal ngan atok & neneknya.. Dengan harapan dia x meragam bila aku xde sebelah dia nanti. Nanti HH dah besar sikit mom bawak HH sekali ok sayang...



Muka sedap tido td pagi.. Mom Dad pelok ciom pon tak nyado.. 
Rindu lah aku kat anak aku sorang ni start esok sampai ahad... Tsskkkk!

3 kepoh-kepoh:

LisaLisut said...

if i have a chance(ade chance tp malas nk apply terlalu byk alasan i haha) n money(another issue) i pn teringin nk smbg study hehe.

elle's laaa~ said...

lisa... hehehehehe... xpe, slowly...

Fainie said...

alaa..cian nye HH..pipi dia, mgeramkan..