Thursday, July 21, 2011

I am POSITIVE.... positive apakah???



As- Salam...


Selamat Pagi...
arini kite tinggalkan sebentar hal majlis kerja kahwin yang da pon nak dekat
sebulan berlalu.. tapi review nye pon merangkak- rangkak lagi.. ampunnn yaaa!
hehe..

berbalik pada tajuk entry..
emmmm... mane yang da tahu kt bbf tu, tahu la kan. mane yang belom tahu lagi tu,
meh kawan nak kabo kan kat kamu sume... ciss, ayat... poyo je.. ;)

hmmm, gini citer nye, kalo nk ikot kan. every month i period dlm 15hb!
tapi, sejak kawen ni yg belom sampai pun sebulan, i rase, period i lambat la
pulak.. ape aku salah makan ke, stress ke, hormon ke, memg tu je yg saya pk..

tapiiiiii.... sejak mnggu lpas, balik dari animun.. badan da rase lain macam sangat..
selera makan bertambah, pastu asik nk marah asben jer.. sian diaa ;(
sampai kan kami gaduh tau kt bilik hotel sbb pekare kecik je mase tuu..
ok, lupe kan perkare itu... ;(

then, setiap pagi time gosok gigi nk kumur2 mulut tuu..
yaa ampunnnnnn... loya dia... semacam beb! i bilang sama asben ;
" u ni yunk, pasni takmo la beli darlie ni.. nk muntah laaa.. "
asben pun jawap; " eleh... tah2 morning sickness! "
i pon... errrr... " alhamdulilah laaaa.. "
tapi tak yakin pun i ehem ehem.. hehehe..
lagipun pimple kt muke i, teruk sangat! tumbuh cm cendawan!
tu yg i pk.. ahhh... nk period la ni... tak mungkin la ehem ehem..

pastu berterusan perasaan lain macam dan perubahan kat diri i..
nak- nak part perut.. memang buncit abes laa.. suar jeans da x muat,
tshirt yg i beli sume saiz xs n s da ketat, beli baju baru je, mesti nk saiz M,
kalo beli jugak saiz XS / S, memg nmpak la segala lemak- lemak kat badan ni..

then, smapai la ke hari kelmarin, i ajak asben beli pregnant test..
memule asben mcm nk tak nak je.. dia ckp ;
" bukan tanak beli yunk, kunk nnti kalo takde isi, u pulak yg sedih "
tapi i bekeras nk beli jugak! i ckp, " takpe, kite try.. kalo takde,
belom rezeki kite la tuu... "

so, kami beli pregnant test tu kat Guardian Jusco Taman U..
x mahal sgt, ade la dlm rm 18.00.. untuk sekali pakai je..



i beli brand ni.. i pon tak tahu sbb ape i pilih ni.. hehe





ni cover belakang dia.. i nmpak 100 % accurate kot,
tu yg terus je beli.. haha!

i beli UPT ni hari Selasa ptg, kekonon nk buat test mlm tu jugak..
tapi hati i mcm tak yakin jer.. mcm " eh, betul ke ni.. kalo takde nnti, mesti
perasaan aku lain kan.. takpe la, buat lain kali je laa.. " haaaa... gile tak..
dah beli tapi takmo buat UPT..

pastu pagi rabu tuu, sebelum mandi , asben tanye " yunk, u da buat lom UPT ? "
i cakap belom... dia pon ckp " buat laaa.. i nk tahu jugak.. hehe, mne tau, betul ke
ade baby dlm perut comel u tuu.. " i macaammmmmmm.... hmm.. ok laaa.. try eh..

masuk dlm toilet, mase nk buang air kecil tuu, time tu la i buat.. heeee :)
memule i perasan mcm ade 1 line je, i pon terus la letak kat atas sinki..
dlm hati... " hmmm, belum lagi daaaa.. "

da siap2 mandi, i pandang balik UPT tuu.. tgok- tgok ade 2line..
ehhh, betul ke tidak ni... i jerit panggil asben i...
kiteorang same- same tgok balik kertas instruction tu..

ya allah...... mcm nk gugur jantung ni... betul la i pregnant.. hehe!

tuuu... nmpak tu ade 2 line... heeee ;)

terus je we hug each other.... same- same nanges gembira.. sbb mcm tak caye jer..
dapat rezeki seawal mcm ni... alhamdulilah ya allah....

tapi i belum jumpe doc lagi, esok baru pegi.. sbb asben ade meeting semalam n arini..
so, tggu la update utk esok pulak eh..

bye, doa kan keselamatan i n baby yea u all :))

16 kepoh-kepoh:

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,tahniah....
mesti happykan....
jage baby tue elok2 ea....

ape2 pon tahniah sgt2...
moga dapat baby yg comel...hehehe

Hidayati Farhan said...

tahniah ella. huwaaa *nanges gak* alhamdulillah rezeki awk awl. jg diri ya.

zimie said...

ella kenapakah comel sgt cerita mu ni.hehe

congrats dear..again..hihih

fainie_riz said...

waaa..best nye..hr ni i dpt tau 2 org kwn i pregnant..one is u darling, and another 1, my besfren..hepi nye....take care of the embrio

~ NANA ~ said...

seronok sgt2 i denga :)

alhamdulillah rezeki :)

yUmIe said...

congratz elle:)..jg dri elok2 tau.jgn lasak2 sgt skrg ni.semua benda yg kte buat kne hati2..

fitria said...

take care tau elle..

♥ Kasut Pink ♥ said...

tahniah ella, jaga diri bebaik tau..

Putri Qaseh said...

Congrates :)

A 'n' M said...

elle dear...congratz!!!! =)
semoga u n the baby selamat k?take care of urself...happy 4 u! ;)

Waniey said...

alahai,,tetibe terharu baca citer u ni..sama cm i after hanimun terus lekat..hehehe

take care dear..early pregnancy fragile lagi tu..

welkam 2 m2b world

http://umiwaniey.blogspot.com

Lynn said...

wahhh....
tahniah-tahniah....

sukenyer...

;-)

malynd_anggun said...

u, congrats tau..
anyway, asben i ckp, dia kenal la ur asben...ur asben classmates dia dulu kannn?? hehe..kecik nye dunia...hiihi

inn said...

wah ella!!!suke2!! alhamdulillah...rezeki awal kn.. mse kte terserempak kt tepi laut pontian tu dah ada kabar gmbira ni lom? hehe.. ape2 pun tahniah!! take care :)

Renee Meow said...

elleeeee...!!!!congratz..!! happy for u. bunting pelamin kah?? hehehee *hugs*

Suwaibah YS said...

Salam perkenalan..

alhamdulillah, murah rezeki..
jaga diri bebaik..
bila baca ni, membuak2 rase nak mengandung..tpi blum ade rezeki lagi..huuu