Tuesday, April 12, 2011

Pre- Wedding Piccas!!


As- Salam ..

selamat tengahhari dan selamat hari selasa..
minggu ni tak sabo nk tggu hari jumaat sbb jumaat
ni tunang kite balik dari KL.. aiyaaaa! baru bape ari tarak jupe,
manyak lenduuuu wooo . ;))

soo, seperti entry jumaat lepas, dinyatakan bahawasanya
kami akan ada kan sesi pre- wedding kan...
alhamdulilah... everything going smooth as plan...
cume props je laaa, tak banyak sangat digunakan..
sbb tetinggal dalam kete koooo!!!
nak patah balik ke kete, memang tak la kan..

here we goesss.......
mahap laaa, belum banyak dapat piccas lagi dri OP..
dia bru upload sikit je kat facebook dia... memang tau abg lan!
suke wat aku tetunggu- tunggu!! haha~

nah, mukadimah .. hehe :)


nice tone.. i likeee!!
actually, gamba ni gelap giler ko mse shoot tu ari..
sbb takde ruang cahaya kat situ..
pulak tu dinding, bumbung semua wane coklat gelap..
bile dah shoot, memg tak nmpak muke laaa..
kalo pakai flash pulak,
gambar mcm harrrrrr !!
hua hua hua~
teror laaaa abg lan edit gambo
ni jadik tantek.. masheh abg lan!!




my default profile pic FB :)
candid..
mase ni tunang ngah cakap pasal
pokok kott..
ingatkan abg lan ngah setting dia punya camera..
gupe nye, sebok tembak gambo kiteorang..
ngahahaha!



gambar first sekali abg lan shoot..
kiteorang masih malu- malu meow..
hahaha..




candid lagiiiii !!!!
banyak gile gambar candid kiteorang...
al maklom laaa, kami bedua ni bukan
geti posing- posing...
abg lan suh wat lain, kiteorang gasak ketawe!
ketawe sbb maluuuu.. hahaha~




u seeeee......
another one candid!
mase ni aku mintak khai beli kan flat shoes..
sbb kaki aku tetibe je tak geti jalan
pakai heels tuu.. khai apo lagi,
bebel mcm atok- atok...
hahaha...
mahap ye yayunk!


dahh... tu je aku letak dulu... korang nak lagi ke???
kalo nak lagi, dtg la reramai ke wedding aku...
hahaha.....

kiteorang takde konsep pre-wedding...
men pakai redah je tuu...

outfitt aku :
kemeja : SEED
harems pants : VOIR
heels : VINCCI
bag : ROXY
syria : beli kat Larkin Central je.. dah oder shawl online,
tapi tak dapat sebelum ari jumaat, sedihhh :(

outfitt khai :
kemeja : LEVI'S
jeans : QUICKSILVER
shoes : BATA jer..... hahahah!!
bag : ????? hehehe.. dlm beg tu ade papan ijau...

untuk make up aku pulak, aku tak pi jupe mane- mane
MUA untuk mekap aku.. malas nak bazir duit...
khai cakap: u kan geti mekap, u mekap je sendiri ehh..
u mmekap pon cantik jugak ape...

hehhe... maka nye, tu la hasil mekap aku sendiri...
aku tak pakai foundation.. aku pakai BB cream elianto..
compact powder ZA.. eyeliner RIMMEL, blusher SECRET ..
lip balm BODY SHOP.. udah itu aja dong! simple kan.. haha

nak tahu ape lagi??? ce cakap, ce cakap...

ok, bai....

oh, lagi satu tetinggal.. lokasi adalah di :
Kompleks CIQ Johor Bahru.
City Square Johor Bahru
Hutan Bandar Johor Bahru...

pekare paling tak leh dilupe kan adalah shoot kat CIQ ngan CS..
orang ramai tengok...... maaaallluuuuuu!!! muke tebal giler!!
khai dah menggigil- gigil amik gambo mase tuu.. haha!

ok, dah.. fullstop. bai!

26 kepoh-kepoh:

♥ Kasut Pink ♥ said...

samlah nak posing tetibe perasaan malu tu dtg sendirik.. haha.. cantik la gambar atas tu.. suke sgt!

~ NANA ~ said...

comelllll...

eh2 u look so petite la dear...hihi

elle's laaa~ said...

KP : tahu takpe.. pulak tu kene shoot dekat tempat orang ramai... memang malu gila lah....

nan : heee :) masheh dear... a'ah.. i memg sooooo petite.. tak tahu dah nak ternak lemak cemane .. huhu

cheQmOomOo said...

bb cream tu mmg elok e?ade gk org suggest pki aritu..ape fungsi dia e?

"cikkin" said...

comel lela..hihi..time pre wedd kite langsung nan ado nk make up..gloss pon x smpat pkai..konon efect budak skolah..mane ade make up kn..hihi

elle's laaa~ said...

cheqmoomoo : emmm, ok laaa.. lagi best pakai bb.. tak beminyak pulak tuu.. cer laa cheqmoomoo try...

cikkin : heehehe.. kalo wat pre-wed skool, meme tak seswai la kalo nak mekap kan.. hiiiii :))

K.I.N.A said...

nk prewedding gak la cmni..hehe

ainnazari said...

simple+interesting turn to outstanding pre-wed pic dear~~

cheQmOomOo said...

weee insyALLAH..nnt nk try hahaha maceh :D

elle's laaa~ said...

kina : buat... jgn tak buat... huhu.. best tau... buat la kinaaa.... :)

LisaLisut said...

great! lucky tau.huhu.at least u pandai mekap sndri. i ? haram.asik tak jadi je mekap hahahaha.

i rs mcm i pn kene candid je sbb i tak reti pose.tunang i takpe dia mmg fotogedik.haha

aaa nice laaaa

PutRi said...

photoshoot pre-wedding kat mana ni?

elle's laaa~ said...

ain : heee... masheh dear ... :) kembang semangkok jap ni.. teehee :P

cheqmoomoo : try tau.. jgn tak try... hehehe...

lisa : alohh.. tu pon mekap hentam kromo je lisa.. hahaha..

putri : kat CIQ JB, CS JB ngan Hutan Bnadar JB.. :))

jooleata said...

wowoooott~

tngalkan jejak kat sini.. haha..
comey aje ko pakai heels tu..

amacam da rasa mau kawin arini ke? hihi

malynd_anggun said...

jeles tgk org llen nye pre wedding..
sy xde pun...huuu...incek tunang xmo..huuu :(

neway, sgt comeei gmba pre wed u!! beautiful~

elle's laaa~ said...

jazz : hahaha..... tggal kan jejak ehh...
comey ke weh? aku ase mcm nak tanggal kaki aku tau mase tuu.. sanggup pulak tu beli flat shoes.. tuko.. hahaha

hahaha, jgn kate arini, skunk ni jugak aku nk panggil tok kadi... hahaha

malund : memule dulu tunang kite tanak jugak pre wedd ni, last- last dia yg arrange sendiri.. hehehe... takpe, mne tahu, esok luse dia ubah fikiran, dia ajak buat ke... lek lek aja ok!

jooleata said...

gatal ko ek.. haha..~ same la ak xsabar~

:) mmg patut kene bebel.. haha.. gatal nak pakai padahal xreti pon..

elle's laaa~ said...

hahahaha..... cakap orang gatal.. ko pon same 2x5... kui kui kui...
bukan tak reti dok.. tah nape tetibe je ari tu aku jadik gigil gile pakai heels tuu... hahaha

fira. said...

cantik nye.. best nye.. untung2!! =)

WillBemrs said...

suka kat piccas yg 1st tu...! maverlessssssss...!!!!

Hunny Kitty said...

anda sgt petite orangnyer ye?? heheheh lawa gambo2 tuh

e k i n ♥ y u s r i said...

nice

Lieya said...

Hahahahaa... rase cam klako plak bace N2 Elle ni, ape pong piccas2 yg ado tu sangat goges lagi2 yg candid mendid tu... i likeeee... ape lagi kasi tepek lg bebanyakk.. ehehhee

elle's laaa~ said...

FIRA : thanks babe :)) lucky me cause have fiancee sweet as him :P

wbm : teehee ;) ramai soka yg itu .. ngah pk, ape nak buek ngan pic tu yeaa on the real wedding ..

elle's laaa~ said...

hunny : hehehe.. sume cakap kite petite ni .. nk demok ka sikit la bdn ni .. bio tak npak petite sgt .. heee :))


ekin : maseh bebeh .... ;)


lieya : huhuhu .. kelako ehh . ehhehehe.. ade2 je tau akak ni .. nk tepek banyak- banyak tapi picc nye baru dapat itu aja dong !

nida-razak said...

waa..s.weet..gmbar candid sume sweet2...gambar fist tu cantik sgt..ske.. =)