Tuesday, April 19, 2011

Baju Nikah Sudah Berda Dalam Gerobok Ku... weeehuuuu ;p


As- Salam ..


hmmm, lately ni, rase cm malas pulak nk update belog .
lagipon, mase dah kurang . kat opis, keje melambak- lambak .
kat umah pulak, sebok dah kire bajet laa, settle kan hantaran laaa,
buat ape yang patot laaa . nak jengok belog pon takde mase . tssskkk !

ohh, btw... last week, hari sabtu pagi, aku ngan khai p amik baju nikah
we all yag dah siap seminggu awal dari hari tu . tapi aku tak pi amek
pon sbb khai takdo kat sini, malas aku nk kuar kalo dio takdo . heh, ngade!

i looooooveeeeeeeee damn much my solem outfitt .. seriouss, cantek giloss!!
while his outfitt, pon aku looooooooveeeeeeee gilosss!!

malas nak tuleh pepanjang, nah.. amik la nengok gambo baju nye ..
malas aku nak teaser- teaser, nak edit black white bagai .. muahahaha!









.

haaaaaa... cantekk takk ?? baik korag cakap cantek!
kalo takkkkkkkk............
hehe ~~

actually, at first .. aku mintak kurung moden kosong .. ngat nak anto
beading & patch lace kat beadmeplease .. taapiiii ....
kak ima suggest bagi je kat dia tampal lace kat baju aku yg kosong tuu .
tu pon memule aku nak tampal lace kat bahagian leher, lengan, bawah baju
ngan dekat bawah kain ... tup tup bile dah dapat baju nye.. wallaaaaaahhhh !!!
SUPERB !! kak ima baik sangat tampal lace tuu wat corak .. aku tak mintak
pon sbb aku ingat, nk simple- simple jaa ... ape pon, aku memg puas hati laa!

untuk kain pulak, maaf lerr, aku tak amik gambo full laa .. aku suh khai
amik gambo full, dia pi amik gambo sekerat mcm tu . ceetttt ! sabo je lerr ..

untuk kain, kak ima suggest buat kain ala- ala duyung tuu..
kat bawah kain tuu pon kak ima tampal kan kaki lace .. cantekkk!!
kalo korang nk tengok full, tggu la nnti time aku nikah ehh . teehee ;p

baju ni fittttttt giloss ok! kak ima tak bagi aku makan banyak
dalam mase 2 bulan ni.. dia takot kunk aku tak muat lak
nak pakai baju ni.. hahaha .. time aku pakai ni pon, aku tak leh pakai
sesorang .. mesti nak kene ade orang tolong zip kan baju tuu ..

korang mesti nak tahu harge dia kan ??? tak mahal pon ...

Chiffon 4m = RM 38
Lining = F.O.C
Lace = F.O.C
Upah Jahit = RM 150.00

Murah kan... alaaaa.. aku bukan wat kat designer pemes pon .... ;p
duit ade, tapi lagi bagus duit tuu aku beli barang kawen yg lain ..
lagipon aku memg nk persalinan nikah yang simple and boleh buat
baju raya ! hhaha ...

ohh yeaa, baju ni aku buat kat :

De Casa Impiana / De Casa Couture , Plaza Seni, JB
refer to : Kak Ima .. she faboloussss!!

ok. dah. bai !

24 kepoh-kepoh:

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik2
simple but nice

~ NANA ~ said...

cantekkkk

jelesnye tgk org kurus :(

♥ Kasut Pink ♥ said...

cantik, pandai kak ima tu designkan corak tu.... superb!

elle's laaa~ said...

ekin : heee ;) maseh . memg nk yg simple but look nice ..


nana : hehehe .. takpe, nnti kamu boleh kurus punyer ....


KP : kan ..... tak mintak pon ngan dia wat mcm tuu, tapi dia buat kan jugak ..

jooleata said...

wah mek.. ko nak tmbah jd temok ke? da gojes ni la mek~

elle's laaa~ said...

jazz : hahaha.. takmo la temok- temok lagi .. cukup la ni mcm ni .. baru laa mantop .. hahahaha ... tapi kan mek, ko nmpak tak kemoncetan di situ ..

jooleata said...

alaa.. bukan nmpak sngt pun ke-muncit-an ko.. muahhaha~

ko pakai spanx la mek.. ko beli yg murah jer~

Miss Sunshine said...

simple dan caaaaaantik... =)..

veesakura said...

nice!! u pulak slim, memang cun sgt!

Lyana MK said...

lawaaaa la lela~ santek cara dia tampal lace tuh!! thumbs up!!

zimie said...

cantiknye baju tuu ella.suka gak simple2 ni.kalau crowded pon rimas tengok.hihi.plus badan ella sangat kurus hokay.jealous! ngaa

nYomeL said...

ella.. cantek gilosss~!! mesti nampak gorgeous time nikah nnt.. cantek bangat!!

tqahmisdar said...

simple & of course sangat cantik!

ainnazari said...

dear, cantik la..u nampak skinny gitu...hehehe

LisaLisut said...

walaweh! murah gile kos!banyak save woooooooo. jelesnya!!! eh apasal rasa u lg cpt nk kawin ni.ish eh ke u mmg aritu awl kan tp pospon ke junekan? aaaaaaa bestnya lg 2 bulan ja!

Zana De Touch said...

tantek & jimat!! i loike it bodak comel!

Adawiyah A.Halim said...

mak aiii..kurusnye..nk kurus cm cik elle jgk..waaaa...

Rilla said...

Gojeessnya baju you dear. Mesti cantik time nikah nanti. Dan markah tambahan sebab dapat buat baju dengan harga yang berbaloi-baloi

cik chinta said...

bgusnyee..cumel laa

ElyaElmo said...

elle ..sgt slim :)

elle's laaa~ said...

heeeee ;P terima kasih semuaaaa atas compliment yang sangat memberansang kan .. hehehe ;)

Lieya said...

tak syannnnn... haaa ape mau buat??? Hahahahaa

MiEzA said...

cantiknye.....

h.a.n.a.m.i.e.y said...

dear..
da lama silent reader blog u..
sbb kita sama. i b2b johor gak :)

aritu i g de casa couture.
ingat nk tempah baju kat cne..
carik kak ima lah (refer blog u.hehe) malangnye kak ima tu da tade...
da berhenti kije katanye..