Thursday, February 17, 2011

Pelik Tak Kalau Takde Bilik Pengantin ?

As'Salam ...


korang, korang rse weird tak kalo xde BILIK PENGANTIN ??
hummm, maybe time aku nnti, xde bilik pengantin kott.
bilik nye ade, cume x di hias mcm bilik pengantin laa ..

sebab, aku wat majlis kawen kat umah baru abg aku.
so, pinjam bilik dia utk mekap2 and tuko2 baju jek..

errrr... pelik tak ekk kalo bilik tu x dihias ????
mak aku ckp, tak yah deco laaa .. tu kan bilik abg ..
nnti nk tido, balik la rumah kite .....

hehe, ok jugak kan, save bdget sikit.. ahaha!

18 kepoh-kepoh:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

1st time ni akak dgr org nak kawen xde blk pengantin...

Nur Iman said...

ok jek..saya pun takde bilik pengantin nnt..cuma mngkin hias ckit2 utk bergambar jek..

Syima Syaz said...

tukar cadar n langsir je...tak perlu deko2..
ok je... =)

aNis LeMoN aBu said...

ok aje!
lagi senang cerita, kan =)

in fact i pun pening pasal bilik pengantin.

p/s: sllu tangkap gambar pun kat katil je. so, kemas katil je la =)

elle's laaa~ said...

Kasut Pink : hehehe.... tuu la pasal,, kite and family ok je kalo xde bilik pengantin sbb umah tu abg kite beli umah show house, so memg da cantek mantek la kan bilik nye.. tapi mulut org lain nnti... kepochi sane sini ... huhuhu ...

Lieya said...

boleh je.... ape ade kesah... ahahah

elle's laaa~ said...

nur iman : kan .... hias sikit2 je kan ... x yah nk serabut sgt .. hehe

syima: yupp, betol tuu .. tapi kite tak yah tuko langsir dah.. tuko cadar jek..hehe

anis : tahu takpe ... huhu

~ NANA ~ said...

hehe ramai je xde bilik pengantin especially yg buat majlis kat dewan...

btw hiasa bilik pengantin tu juz syarat je, x hias pon xpe...hehehe

MIZZ SUE said...

tkr langsir nagn cadar je..hihi

Rilla said...

Tak payah deco pun takpe, just make cure kemas dan bersih. Cadar n langsir match. lepastu letak sket frame gambar ke cermin ke ape.

elle's laaa~ said...

nana : hehe.. kan.. zaman skrg dah tak crowd sgt .. kalo dulu ye lah kan .. bukan niat nk minggirkan zaman dulu2.. cume, taknak crowd sgt bilak panten tuu .. :)

mizz sue : hehe, tahu takpe mizz sue .. :)

rilla : i kalo nk deco pon, i nk yg simple2 jek.. mcm letak frame and candle... hihihi

fitria said...

saye pon xdek bilik pengantin.. sebab bilik sgt la kecik.. maybe juz amik cadar yg cantik ckit n langsir je la kot..save cost itu penting.. hheehe

Renee Meow said...

ala dear xkisah pun kalau xde bilik pengantin.. ;)


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

=MissRynn= said...

sy pun xder bilik pengantin.. sbb wedding kat umah nenek.. so.. kena tido hotel nti.. huhu

ZAFIRA said...

babe, thank u sbb post this entry. i pun ade curiousity cam u gak. ok ke kalo xde bilik pengantin. since u dh tanye ni, i tumpang suggestion kwn2 kt sini je la eh? =)

cik senah said...

hurmm....majlis kawen chek kat dewan..jd, tak dak lah adegan rombongan cik kiah serbu bilik pengantin.. (chek tak suka adegan begini..sabit tue chek buat majlis kat dewan - lepas tetamu makan, salam pengantin dan bergambar.. depa teruih balik rumah.. ) hehe..

p.s : bilik pengantin HANYA utk pengantin.. :) org lain tak bleh masok arr.. tetttttt!!

MiE said...

hi, saya pon xder bilik hias-hias bilik sbb majlis kat dewan. pas sanding tuh, terus balik umah sendiri saje.kt umah mak takder wat deco-deco..senang.. =) jgn risau..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

tak payah susah2 hias bilik pengantin. sep bajet!