Tuesday, November 30, 2010

diary sabtu dan ahad .

assalammualiakum u'olss~


sabtu : aku x jadik ke BP hadiri wedding farah.. sgt sedih okeh !
then, incek darling call ajak ke muar atas urusan rasmi dia..
dia ajak aku, aku on aje laaa .. so, bile da alang2 smpai muar tuu,
aku ajak la incek darling singgah jap umaa kwn baik aku yakni
Nurul.. ke sane pon sbb dia tunang.. mase aku tunang dia dtg,
so, aku balas la balik dia tunang aku plak yg dtg ke sane...
dia cantekk sgt !! majlis tunang dia pon simple2 jerr .
xde nye nk ade pelamin bagai.. sarung cincin dlm bilik jekk..
bab makan jgn cakap arr kan .. sedap giloss !! mee bandung muarr
ade, nasi jagung ade, mcm2 laa ade.. sedap ok ! sedap !!


aku & Nurul ..

aku x lame kt sane, lpas je majlis sarung cincin, aku terus gerak balik..
incek darling harus ke Melaka pulakk.. ade urusan lagi.. aku??
ikot aje laaa ke mane dia pegi .. best tahu nk p Melaka..
cehh, dlm hati aku, nnti blh ajak dia p shoping2 .. haha!!

smpai melaka around 6.30pm .. terus ke Aeon Jusco..
jln punye jln, da pkol 7 lbih.. incek darling tanye ;kamu, tido umaa maklong
mahu?? kite balik esok je eaa.. penat la nk balik arini..

aku angguk aje laaa... waahhh!! i like ... haha..

ohh, lupe nk bgtau...
konon2 saje jekk nk usha2 perfume kt Jusco tuu..
sekaliiiiii ..............................

incek darling da fall in lepp ngan perfume CK kt ctuee ..
wangi tu memg jgn kate laa kn ..
terus je kiteorg sambaa perfume set utk men & women..
berbaloi la jugak beli... x abes 9++ ponn..
nk tengok ke perfume nye???
x mahu laaa, tggu nnti eaa.. hahha..
dahhhh ... da dapat ape yg dihajati, balik laaa..
tido umaa umah maklong aku kt padang temu..

ahad : bgun pagi2 pastu siap2 nk balik ..
sebelom balik, singgah Parkson Mahkota Parade..
mate melilau tgok perfume2 kt ctue .. hajat ke ctue sebenanye
nk carik mekap set pulak utk aku.. tapi..... haremmmmm!!
semua nye x kene ngan taste aku .. nasib ko la yunk dpt
tunang mcm nie ... cerewet itu harus la kan .. haha!!

da xde mudd, aku ajak incek darling balik JB... jahat kan aku..
haha!

da amek tiket transit kt hiway ayerkeroh tuu, boleh pulakkkkk.....
incek darling slh naik hiway... dia p naik hiway ke Seremban, KL..
sudahhhhh !!! naseb laa mudd dia ok mase tuu ..

agak jauh jugak laaa nk uturn balik.. kalo nk uturn pon kene
turun exit Simpang Ampat .. ade laa 25min nk smpai tol tuu ..

huwaaa.... sebena nye, bnyak kejadian2 yg x disangke berlaku...
blh plak, kite org slh jln lagi ......
time tuu plak, minyak kete da menyale ...
sepanjang2 jln lebuh AMJ tuu,
1 pam minyak pon kiteorg x jumpe .... Ya ALLAH ....
hati aku mse tuu tak henti2 doa, agar kete aku x benti tgh2 jln...

alhamdulilah, minyak kete sempat sampai Ayer Keroh...
terus balik JB... ikot jln lame... hahha!!

bayangkan, kiteorg grk dari melake pkl 12, sesat amek mse 2 jam...
pkol 3.30 ade kt melake lagi... x tahu daa nk ckp ape ..
kiteorg balik je terus ... mate pon ngantok ..
sian incek darling kene drive.. aku nk drive dia x bg.. risau kate nye ...

notabelog : kiteorg smpai JB pkol 7 lebih .... ikotkan, bnyak lagi part yg tetinggal... tapi aku x lart nk taip... kepale masih penat, otak masih letih .... :(

4 kepoh-kepoh:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

takpe ella kejadian kejadian tu nanti akan jadi kenangan sampai bile2 lepas tu bile ingat2 balik mesti tersenyum...

elle's laaa~ said...

KasutPink : hehehe... tahu takpe kak... :)

Dita Lolita said...

time nih, jauh pun rase dekat..lame pun rase kejap.. :)hehhehe

upload la gmbar perfume..

elle's laaa~ said...

zana : SURPRISEEE ... huhu, kalo nk tgok , kene tggu wedding nnti .. kihkihkih .. :)