Thursday, June 7, 2012

cucuk 3 bulan & gambar passport HH

Assalammualaiku......

HH dah masuk 3bulan hari ahad lepas.. sekejap je mase berlalu..
pejam celik pejam celik, dah 3 bulan dah anak aku...

hari selasa lepas, check up KK.. berat HH 3 bulan ni dah 5.2kg..
nurse bilang graf berat dia sangat cantik... heeee ;)
mahu nye x cantik, asyik nk syusyu aje HH ni...
lagi 3 bulan HH dah bole mkn solid food.. yeaayyy!! tak sabo nak homemade
solid food utk HH.. harap dipermudahkan la aku nk bangun pepagi
masak kan utk HH & bapaknye.. hewheww...

so, mase check up aritu, HH kene cucuk.. auuwww, momy nye pulak yg nervous..
aku nervous smpai menggigil badan & tangan.. goyang kepala lutut ni haaaa..
nak suh bapaknye yg masuk dalam pgg HH, bapaknye tak mau..
dah aku gagahkan jugak masuk dlm bilik suntikan tu..

nurse suruh pgg tgn & tekan sikit peha HH.. mse tu HH ok lagi..
nurse tu taruk ubat yg sejuk tu kt peha, ewahhh, bole ngekek-ngekek
lagi dia ketawe ea.. masuk je jarum kt peha dia... haaaaaaaaa....
begema suara dia menjerit... selagi jarum tu blum keluar, selagi tu dia menjeit..
hewwwww, sakit ye nak... tu la, td kn main eksen lagi... hahahaha..

tp HH nagis kejap aje.. jarum tu dah keluar, senyap.. terus tidur...
good girl.... tak banyak ragam.. sayang awak!

lepas dah selesai cucuk semua, ambil ubat demam.. nurse suruh bagi terus balik
nanti.. takut dia demam.. tapi aku x bagi terus pun... sebab kiteorg terus ke
KDN Setia Tropika.. kononnye nk buat passport utk si kecik ni..
tapi bila dah sampai KDN, nombor giliran dah abis pulak..
mase tu baru pukul 10am, tp nombor dah abis.. hmmmmm...
pegawai imigresen tu suruh dtg pepagi esok nye.. dia bagi borang sekali..
suh isi siap-siap dari umah...

sebelum balik, husband ajak buat gambar passport HH kt kedai sebelah ni aje..
masih dalam bangunan KDN.. kedai KOPRIMA.. gambar siap terus..

aku uruskan HH nk ambil gambar, bapaknye sibuk uruskan Saving Public Mutual
yg tolak KWSP tu.. tah lah, aku x masuk campur yg tu..

mase nk ambil gambar HH, semua orang dok peratikan dia.. makin orang ramai
agah dia, ewahhh, makin gedik dia ketawa.. semua orang ketawa tengok dia..
orang kt situ semua cakap, "ee, pandai nye dia senyum"  " ee, pandainye amik gambar"
" alaaa, comel nye dia "  ok!momy dia yg bangga.. ;P

HH mmg anak yang bijak.. tak susah kerja kameraman tu tak amik gambar dia..
semua gambar cantik belaka ngan keletah HH.. ;)

dan ini lah hasil nya :-



si botak dahi luas momy sayang awak! sangattttt..
muuuuaahhh!


gambar ni dapat 4 keping.. harga rm10.. takde dapat cd mahupun copy..
just gambar sahaja.. bolehlah.. asal ada dari tiada.. hewwww ;)

ingat lepas balik dari KDN tu nk gi bawak HH sunat & tindik kan telinga dia..
tapi bapaknye dah penat, maka, pulang lah ke rumah.. sambung zzzZZZ.. hehhe!

jadinya urusan sunat & tindik telinga ditangguhkan esok nya hari rabu..
nanti I cerita ok pengalaman yang seriau nk tengok anak sendiri kene sunat..
hahhaha..

till then, bye..



5 kepoh-kepoh:

e k i n ♥ y u s r i said...

alaaa,comelnye die

malynd_anggun said...

gud job HH! pandai dia posing ehhh.. :)

LisaLisut said...

cite skali pglmn tindik telinga. i terbyg2 masa i kene tindik telinga darjah 1 meraung kauuu org kedai tembak telinga aku. sakit gile.inikan plak baby. tp kalau x buat kang xpakai subang lak anak i nt hahahha.tp kesian.huhu

elle's laaa~ said...

ekin : tenkiu... x sabo nk tggu baby u pulak:) mesti omeyy cm momy diaaaa...

malynd : ni budak mmg suke begambo... hehehe

lisa : ok, esok i update k.. hewhew ;P

Fainie said...

HH mmg comellllll