Tuesday, May 22, 2012

hadiah untuk Hana Humaira

assalamualaikum....

Selamat Berpuasa 1 Rejab bagi sesiapa yang berpuasa pada hari ini.. ;)

masuk hari ni, dah hari ke 9 mak aku jaga HH..
aku memang tak nak hantar HH ke babysitter memandangkan dia kecik lagi..
tak sampai hati nak bagi kt orang yang aku tak kenal jaga dia ;(

lagipun mak abah aku rela hati nak jaga HH..
diaorang pun kalau boleh, masa dia kecik lagi ni, biar la keluarga sendiri yang jaga..
mak cakap, nanti da setahun, nak antar kt BS, hantar la..
senang sikit hati aku kalau mak abah aku nak jaga cucu dia ni..

mak abah aku dah ada 6 cucu, tapi ni cucu first dia jaga fulltime.. haha
sebabnya kakak ipar aku yg 2 orang tu, suri rumah..
adik aku pun sama, suri rumah.. aku sorang je carrier mummy.. ;(
takpela nak, eventho mom keje, kasih sayang mom kt awak,
NEVER LESS! ok...

ok lah, bagi nak memudahkan mak aku jaga HH, last week aku order
Fisher Price Newborn To Toddler Rocker..

sebelum ada rocker ni, mak aku taruk HH dlm buai klau dia nak buat keje..
tapi abah aku pulak tak bagi mak aku taruk HH dalam buai..
abah cakap, nanti HH kalau jalan jauh asyik ingat buai je nak tidur.
dah lah mak pak nye kaki bejalan...
sudah nya, mak cakap, abah amik HH, bedung kan dia pastu abah
peluk HH tepuk HH sampai HH tetido..

oh abah... u are sooooooo sweet..
ye, abah aku sangat keraten(btul ke aku eja ni..haha) kalau jaga baby..
dulu, kami 7 beradik abah yang jaga kalau mak sibuk di dapur nak siapkan
jualan untuk berniaga..

so, semalam FP Rocker tu baru sampai kat aku..
excited laki aku bukak & pasang rocker tu.. ;P

bile dah siap pasang, aku pun taruk la HH dalam tu..
ewaaahhh, ke main galak lagi dia duduk dalam tu..


time ni dia dah layan mata nak tidur pas galak
ketawa main toys yg gantung-gantung kt situ...


actually, rocker ni dah lama kami carik..
tapi survey punye survey semuanya harga myr350+

walaupun aku ade 2 voucher rm50 from mom'scare masa dapat freegift 
dari check up kt spital, tapi tak berbaloi aku rase..
sebab voucher tu x ley combine & kenebeli 1 barang yang harga atas myr300..
baru ley gune voucher tu.. jadinye, voucher tu tesimpan rapi je dalam purse aku.. 

las-last aku dapat harga paling murah myr190 plus postage myr10 = myr200
cecepat aku grab sebelum pre order cloed mase tu..
kalau korang nak, korang cer la tengok kat fb akak ni :-

yang aku beli ni design lama.. design yang terbaru dia bkak pre order skrg ni,
colour hijau.. tapi harga pun ada naik sikit... hehehehe ;)





5 kepoh-kepoh:

cheQmOomOo said...

keraten ke? bkn telaten ke? hehehe

elle's laaa~ said...

haha.. entah.. kite ni x bape expert ngomong jowo.. hahaha.. tu main taip je tu..

cheQmOomOo said...

hahaha means teliti sgt kn? telaten la tu hehehe

LisaLisut said...

u untung laaa.parents dekat. kalau i nk hntr seremban ulang alik puchong mmg la bole balik hari tp kos mak oi.xtahan.huhu. nk tgl seminggu sekali balik br jumpa mmg tak kot.kesian kecik lg.takde alternatif.nk xnk mmg kene hntr kt org huhu

elle's laaa~ said...

cheqmoomoo : aah.. teliti sangat.. hihi

lisa : xpe la... kalau parents i jauh pn, confirm i anta org.. huhu.. tapi lucky me, parents dekat.. dekat pn, i kene ulang alik pasir gudang - skudai.. makan masa 45min jugak nak gi tmpt keje.. hehehe.. tp utk anak, sanggup je berulang wt mse ni.. nnti dia da besa sikit, baru brani nk bg org jaga,, ;)