Tuesday, February 1, 2011

SABAR

Assalammualaikum


takde ape yag nak dikongsikn harini
kerana masih lagi dalam keadaan
SEDIH !






mase ni baru pukul 9.00pagi hari ahad .
cube korang bayangkan pukul 12 tgahhari , berape tinggi air tu naik..
hujan turun dengan lebat sangat .
macam xde harapan nk berhenti hujan .

mase tu jugak, yang ade kat rumah cuma aku n abah je .
mak and adik-adik pegi Batu Pahat ade urusan .

bayangkan lagi sekali, mcm mane kudrat perempuan ni
mengangkat segala barang keperluan penting yang
ade dalam umah tuu ...
peti ais besar gedabak, aku angkat ngan abah .
tak kan aku nk biar kan abah angkat sorang2..
memang tak la kan ...
mesin basuh 20kg , pon aku ngan abah agkat sesame .

banyak lahi barang keperluan harian yang lain
sempat kami selamtakan .....

tapi malangnya .....................

HAMPIR SEPARUH BARANG KAHWIN AKU MUSNAH ...

mcm mane aku nk selamtkan kalau yang ade dalam umah
tu cume seoarang bapa dan anak perempuan dia .

ok dah . tak sanggup dah nak review balik .. :(

semoga mak abah sabar mengahadapi ujian dariNya .
aku juga, semoga aku tabah mengahrungi nya .

21 kepoh-kepoh:

tqahmisdar said...

sabar ye.. =)

fainie_riz said...

sabar yek Elle..ada hikmah tu..yg penting awk sihat, kluarga slmt..take care dear

elle's laaa~ said...

tqahmisdar : thanks dear ...

fainie_riz : alhamdulilah, kami sekeluarga selamat . cume tu la, perasaan mak ayah ... kesian tengok diaorang ... :(

~ NANA ~ said...

ya Allah kesiannye....bykkn bersabar k

elle's laaa~ said...

nana : alhamdulilah... masih mampu bersabar ..

miss Z said...

sabar ye dear =)

yUmIe said...

ella,sabar ok..ujian semua tue.Insyaallah it will be ok later.mne yg xdpt diselamatkn tue anggap itu bkn rezki u.mungkin lps ni u akn dpt yg lg baik dr ape yg dh musnah..ye x??

elle's laaa~ said...

mis z : thanks miss :) hanye itu yang ku mampu ..

yumie : thanks yumie .... insyaallah yumie, ni semua ade hikmah ..

rose said...

elle..sabar k..tau berat dugaan ni..tp pasti ade sesuatu yang lebih baik untuk kamu nanti..

elle's laaa~ said...

rose : thanks rose .. insyaallah ... kite semua tak tahu apa yang DIA nk uji kan.. xpe, kami redho n terima semua ni ..

cik nurulain said...

sabar tau. mcm mana lah klu jd kat i. msti meroyan. apa pun anggap semua yg terjadi ada hikmah. i bc suratkhabar ada org siap cancel sanding. n tamu yg dtg xtau la bape rmi je...

elle's laaa~ said...

cik nurul ain : thanks dear ... xpe lah, ujian yg i terima x sehebat ujian mereka yg smpai kene tangguh sanding .. ya allah, kesian mereka ..

LisaLisut said...

oh my god...u pun terlibat eh dlm banjir di johor..kesian u..sabar byk2 la ek..mungkin ada hikmah di sebalik semuanya..

elle's laaa~ said...

lisa : yup ... kami antare ribuan penduduk johor yg terjejas akibat banjir .. takpe laaa... kami terima ujian ni ... org lain lagi maha hebat ujian mereka .. thanks dear for ur support!

jooleata said...

sabar ye elle.. :) keep strong, Alhamdulillah, today da cerah and hujan pun berhenti.. :)

moga kamu dimurahkan rezeki Allah swt

Rilla said...

Be strong girl. Insya Allah, yang mana hilang tu akan diganti dengan yang lebih baik.

aNis LeMoN aBu said...

sabar ye, babe. bagus u positive thinking. at least be strong for ur parents =) insyaAllah semua selamat, rezeki Allah xterduga.

ZAFIRA said...

Owh dear.. sedihnye bace entry ni. i hope u n ur family byk kan bersabar eh? insyallah, everything will b ok. b strong n stay tough. washing machine 20kg angkat 2org, awk tu dh la pompuan. u're very strong there, girl!

*luv Syahnia* said...

dear sbr yea..
dugaan Allah nk beri
mmg tak djangka masanya

hope cpt kmbali normal

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum elle.

macam mana saya boleh terlepas pandang entri ni. saya doakan lepas ni rezki kamu sekeluarga akan bertambah-tambah, urusan semuanya dimudahkan. amin.

yang dah lepas, lepas la. from now on, perlahan-lahan la teruskan semula persediaan kamu tu ye..

we all b2b dan ex b2b mendoakan yang terbaik buat kamu ye. insya Allah. hugs you.

Malia & Faizal said...

salam elle,

i baru bace entru u ni.. sabar ye dear.. ade la hikmahnya tu. byk2 bersabar & berdoa ye dear. moga dimurahkan rezeki. insyaAllah.